Sov godt med en tyngdedyne

Skrevet af
Simone Simonsen
Senest opdateret d.

Vores søvn har stor betydning for vores velbefindende, hvorfor det er utrolig vigtigt, at vi har de bedste betingelser for netop en god søvn. Der er desværre mange der oplever at have dårlig søvnkvalitet. Alt efter årsagen til den dårlige søvn eller søvnmangel kan en tyngdedyne være svaret.

Hvad er en tyngdedyne?

En tyngdedyne er en dyne, der som navnet antyder har en vis tyngde. Den ekstra tyngde er med til at berolige nervesystemet og give kroppen ro.

Hvorfor bruge en tyngdedyne?

En tyngdedyne er særlig god til dig, der bl.a. oplever uro eller stress i kroppen i forbindelse med at skulle falde i søvn. Tyngdedynen giver oplevelsen af at få et kram, hvilket giver følelsen af afslapning og ro. Dermed kan en tyngdedyne være med til at forbedre din søvnkvalitet. Derudover kan en tyngdedyne hjælpe dig ned i kroppen, hvis du døjer med tankemylder.

Hvor tung skal en tyngdedyne være?

En tyngdedyne anbefales at veje 10-15% af din kropsvægt.

Hvilken tyngdedyne skal man vælge?

Når du skal vælge en tyngdedyne, skal du først og fremmest vælge den, der passer til dig og din krop. Det vil sige, at du med fordel kan gå efter at følge anbefalingen om at vælge en tyngdeynde, der vejer 10-15% af din kropsvægt. På den måde sikrer du dig, at du får alle fordelene ved tyngdedynen.

Hvor længe må man ligge med en tyngdedyne?

Der er ikke som sådan en begrænsning på, hvor længe du må ligge med en tyngdedyne. Føler du ubehag, skal du selvfølgelig holde pause med at bruge den. For nogen kan det være rart at vænne sig til brugen af tyngdedynen inden den tages i brug en hel nat. Du kan derfor med fordel bruge dynen, når du sidder i sofaen om aftenen. Brug den når du sidder og ser fjernsyn, læser en bog eller tager en kort lur. På den måde vænner du gradvist din krop til at bruge tyngdedynen.