Boxmadras 90×200

Senest opdateret d.

En boxmadras er en madras med lameller og en træramme. Trærammen gør det simpelt at montere ben direkte på boxmadrassen, og derfor er en boxmadras ofte det populære valg, når du er på udkig efter en simpel sengeløsning. Boxmadrassen i størrelse 90×200 er det der betegnes som en enkeltmandsseng sammen med boxmadrassen i størrelse 80×200.

Hvorfor vælge en boxmadras

Du skal vælge en boxmadras, hvis du gerne vil have en simpel sengeløsning med god komfort. Den gode komfort kommer fra boxmadrassens opbygning. Du kan læse meget mere om det her. Herunder vil der dog være et lille udsnit af opbygningen.

Fjedresystem

Fjedrene i boxmadrassen er ret afgørende for komforten og støtten. I langt de fleste boxmadrasser er det pocket eller multipocketfjedre, der udgør fjedresystemet. Kort fortalt er denne type fjedre ikke forbundet, hvilket betyder, at de arbejder individuelt ud fra den vægt, der pålægges. De vil derfor “forme” sig efter din krop og give den rette støtte og komfort.

Når du skal vælge fastheden på boxmadrassen, anbefaler de fleste sengeforhandlere, at du vælger ud fra din vægt. Du kan dog have særlige præferencer, der ikke stemmer overens med nedenstående.

  • Vægt under 75 kg – pocketfjedre med medium hårdhed.
  • Vægt mellem 75 kg og 95 kg – pocketfjedre med fast hårdhed.
  • Vægt på +95 kg – multipocketfjedre med fast hårdhed.

Polstring

Fjedrene er omgivet af komfortskum, der bl.a. har til opgave at beskytte fjedrene. Derudover spiller komfortskummet også en stor rolle, når det gælder din komfort og støtte. Skummet kan fås i forskellige materialer, hvor der vil være noget materiale, der er mere fordelagtigt for dig end andet. Nedenfor ses 3 af de populære skumtyper.

  • Hybridskum: Elastisk og fleksibelt skum, der både er åndbar og ventilerende. Skummet tilpasser sig din krop og giver dermed den rette støtte og komfort din krop har brug for.
  • Latex: Fleksibelt og støttende naturmateriale med åndbar egenskab. Latex anbefales ofte til personer, der har det meget varmt.
  • Memoryskum: Former sig efter din liggeposition og kropsbygning, hvilket vil give dig en følelse af at blive omsluttet og støttet gennem natten. Denne type skum holder derfor også en smule på varmen.

Ben og meder

Når du køber en boxmadras i 90×200 følger der ofte ben eller meder med. Er det ikke tilfældet anbefales det kraftigt, at det tilkøbes. Boxmadrassen har nemlig ikke godt af at ligge direkte på gulvet, da det ikke giver mulighed for ventilation. Ben til boxmadrassen i 90×200 kan fås i forskellige materialer herunder træ, metal osv. Meder er en anden type “sengeben” der har en større støtteevne, hvorfor denne type er oplagt til de længere sengemål. Du kan dog sagtens anvende meder til mindre mål og dermed også til din boxmadras i størrelse 90×200. Det er en smagssag, hvad man synes er pænest og hvad der passer til ens stil.

Topmadras

En topmadras er en tyndere madras, der anvendes oven på den primære madras. Topmadrassens formål er både at beskytte din madras og øge komforten. Med en topmadras vil levetiden på din boxmadras forlænges, da topmadrassen beskytter mod slitage. Du kan få en topmadras, der passer perfekt til din boxmadras 90×200, og den kan findes i forskellige materialer. Læs mere om topmadrasser og materialer her.

Hvorfor vælge en boxmadras i 90×200

Du skal vælge en boxmadras 90×200, hvis du er på udkig efter en simpel og prisvenlig seng. Til trods for at boxmadrassen er den simple løsning, får du stadig en seng, der yder god støtte og komfort.

En boxmadras i størrelse 90×200 er god til dig, der sover alene. Den er også populær som gæsteseng, på børneværelset eller teenageværelset. Boxmadrassen i 90×200 er populær på grund af dens simple udseende og den lette montering af ben. 90×200 er en størrelse, der passer ind på de fleste værelser og kan derfor anvendes i selv de mindste lejligheder. Vælger du at købe en boxmadras i 90×200 får du en seng, der både passer ind i de fleste rum og som giver god komfort og dermed gode forudsætninger for en god nattesøvn.

Boxmadras 90×200 tilbud

En boxmadras er det prisvenlige valg, når det kommer til senge. Det er dog ikke umuligt at finde en rigtig billig boxmadras i 90×200. De fleste forhandlere af boxmadrasser kører nemlig jævnligt tilbud og kampagner. Det vil derfor være muligt at finde din nye boxmadras i 90×200 på tilbud. En billig boxmadras betyder dog ikke, at du behøver at gå på kompromis med kvaliteten. En del sengeforhandlere tilbyder endda en prøveperiode, så du er sikker på, at det er den rette fasthed, du har fået. Så tag et kig hos de forskellige forhandlere og hold øje med tilbud, diverse kampagner og ikke mindst deres service.