Elevationsseng 120×200

Senest opdateret d.

Elevationssengen er et ret populært sengevalg, da den tilfører en ekstra luksus til både nattesøvnen og til det generelle brug af sengen. Med en elevationsseng 120×200 får du en kompakt seng, der både kan rumme dig, der sover alene, men også jer som par, der har en smule pladsmangel. Størrelsen 120×200 er en mellemting mellem en enkeltmandsseng og en typisk trekvartseng. Sover du alene, er der masser af plads til at vende og dreje dig i løbet af natten. Er i et par, kan en elevationsseng 120×200 også være en mulighed. Den er især fordelagtig for jer, der har begrænset plads i soveværelset og derfor heller ikke har noget imod at sove tæt.

Undgå revnen i midten

Der findes næsten ikke noget værre end at få sin søvn afbrudt, fordi man er rullet ned i midten af den irriterende revne, der kan opstå mellem to madrasser. Med en elevationsseng i 120×200 bliver du fri for denne revne, da madrassen ofte er ud lavet ud i ét. Vores søvnkvalitet er ret afgørende for vores hverdag, og en revne i midten af sengen skal ikke være det, der ødelægger den gode nattesøvn.

Fordele ved elevationssengen 120×200

Der findes en række fordele ved en elevationsseng i størrelse 120×200. Størrelsen giver nogle fordele, da den både kan bruges af dig, der sover alene, men også af jer der sover sammen som par.

Elevation af hoved- og fodende

At du kan elevere både hoved- og fodende må klart være denne sengs største fordel. Det giver nogle friheder ift. sidde- og liggeposition. Der er efterhånden mange, der bruger deres seng til meget andet end at sove i. Bruger du f.eks. din seng til at læse i, arbejde, se serier, høre lydbog eller andet, så kan det klart være en fordel med en elevationsseng. Her kan du nemlig indstille sengen, så du kan få lige den stilling, der passer bedst til dig.

Perfekt til skader og skavanker

Der hvor en elevationsseng 120×200 også er særlig fordelagtig er, hvis du har nogle skader eller skavanker, der kræver, at du enten ligger med hoved- eller fodende eleveret. Med elevationssengen i 120×200 får du altså en seng, der kan indstilles efter dine behov og ikke mindst din krops behov. Derudover er netop denne størrelse perfekt til dig, der sover alene og som gerne vil have lidt ekstra luksus. Du får nemlig ekstra plads at brede dig på, og så kan du nemt og hurtigt indstille den efter dit behov.

Vælg den rette fasthed på madrassen

Her på siden har vi samlet en række forskellige modeller indenfor elevationssenge i størrelse 120×200. Du kan klikke ind på den elevationsseng 120×200, du ønsker at læse mere om. Noget af det vigtigste, du skal være opmærksom på, når du vælger en elevationsseng 120×200, er selve madrassens fasthed. Hos langt størstedelen af forhandlerne kan du selv vælge denne. Det er nemlig helt individuelt, hvilken fasthed, der passer bedst til dig. Du kan have nogle personlige præferencer, men der findes en generel anbefaling, som de fleste forhandlere anbefaler, man følger. Denne anbefaling tager udgangspunkt i kropsvægt, da det er den faktor, der har størst betydning for fastheden.

  • Vejer du under 75 kg – medium fasthed
  • Vejer du mellem 75 kg og 95 kg – fast fasthed
  • Vejer du over 95 kg – ekstra fast fasthed

Skab et sundt og friskt sovemiljø

De bedste forudsætninger for en god søvnkvalitet fås primært ved at sove i en seng, der opfylder alle ens behov. Du kan dog med fordel også sørge for, at sovemiljøet er friskt og sundt, da det også er med til at fremme søvnkvaliteten. Det du kan gøre er at lufte godt ud, så du får skiftet luften ud med noget frisk luft. Derudover kan du lufte dit sengetøj udenfor, så det bliver frisket op. Det samme kan du gøre med din topmadras, så den også holdes frisk. Ved at lufte topmadrassen holdes din elevationsseng 120×200 sund og frisk og dermed forlænges levetiden også på din seng.