Sovesofaer

Senest opdateret d.

På udkig efter ny sovesofa?

Er du i tvivl om, hvad du skal kigge efter i din nye sovesofa? Læs med her og få et overblik over, hvad du skal være opmærksom på, når du er på udkig efter en ny sovesofa.

Hvad er en sovesofa?

En sovesofa er som navnet antyder en sofa, som du kan sove i. Det er et smart funktionelt møbel, som både kan bruges som almindelig sofa og som seng. Dette 2-i-1 møbel kan være en løsning til dig, som måske ikke har plads til både en sofa og en seng. Sovesofaen kan også være til dig der ind imellem har overnattende gæster på et gæsteværelse. Sidst men ikke mindst er en sovesofa populær til børneværelset og teenageren. Sovesofaen kan give et andet udtryk og flere muligheder på værelset.

Hvad kan en sovesofa?

En sovesofa kan skabe mere plads på eksempelvis børneværelset eller i en meget lille lejlighed. I en lille lejlighed kan det være rart at have en sofa at sidde i, når der er gæster. Det er dog ikke altid, at der er plads til både en sofa og en seng. Her er en sovesofa oplagt, da du får en smart 2-i-1 løsning med sovesofaen. Især også teenagere der bor hjemme, kan få et behov for at have et værelse, som ikke bare er til for at sove i. I denne situation er en sovesofa oplagt.

Når du skal i gang med at vælge sovesofa, kan det være en god idé at tage udgangspunkt i formålet med sovesofaen. Hvis det er en sovesofa, som kun skal anvendes som seng, når der er overnattende gæster, kan det være, at dit fokus mest er på udseendet og ikke så meget på kvaliteten af sovedelen. Er det derimod en sovesofa, som skal bruges som seng hver nat, kan det være en god idé at overveje hvilken type madras, du ønsker. Der findes mange forskellige modeller af sovesofaer, og madrastypen kan være ret afgørende for søvnkvaliteten.

Hvilke typer af sovesofaer findes der?

Sovesofaer findes i mange forskellige designs med forskellige stoftyper og madras kvaliteter. Du kan helt sikkert finde en sovesofa i lige dén farve, du bedst kan lide og i det stof, som du synes er mest behageligt at sidde i. Der er endda nogle forhandlere såsom Ilva og Møblér som tilbyder at lave specialstof, så du kan få det stof, som du ønsker. Kigger man på selve madrassen, så er mange sovesofaer udstyret med en skummadras. Dette skyldes, at den skal have en bestemt fasthed, når den skal anvendes til at sidde i.

Hos Møblér har de dog et ønske om at levere sovesofaer med en god søvnkvalitet. Derfor er deres modeller fra Innovation udstyret med pocketfjedre, som også anvendes i de fleste boxmadrasser. Pocketfjedrene er yderst velegnede til sovesofaer og senge generelt. Det er nemlig kun de fjedre, du ligger eller sidder på, som presses ned. Det betyder, at de omkringliggende fjedre, som ikke presses ned, støtter kroppen på den helt rigtige måde og giver god ligge- og siddekomfort. Denne type madras eller fjedre er derfor at foretrække, især hvis sovesofaen skal bruges til at sove i hver nat. Den giver nemlig som sagt en god liggekomfort, og dermed større sandsynlighed for en god nattesøvn. En god nattesøvn er som vi alle ved ret afgørende for at få det bedste ud af vores vågne timer.

Dermed ikke sagt at en sovesofa med en skummadras er et dårligt valg. Skummadrasser findes i forskellige udgaver, og der er dermed også stor forskel på fastheden og kvaliteten. Det er altså værd at overveje hvilken fasthed og madrastype, man ønsker, når der skal vælges sovesofa.

Hvad er fordelen ved en sovesofa?

Det gode ved en sovesofa er, at du får et møbel med 2 funktioner. Sovesofaen kan i de vågne timer fremstå som en del af indretningen og give rummet det udtryk, som du ønsker. Du kan sagtens købe en sovesofa, som du primært bruger i stuen som almindelig sofa. Sovesofaerne er nemlig oftest lavet således, at man ikke lægger mærke til, at den også kan forvandles til en seng. Når du vælger at købe en sovesofa som sofa, får du også lidt mere for pengene. Ofte vil sovesofaen være udstyret med et praktisk opbevaringsrum, som kan bruges til bl.a. dyner, puder osv.

Har du overnattende gæster kan sofaen hurtigt slås ud og anvendes som seng. Med en sovesofa får du ikke blot en enkeltmandsseng, men i det fleste tilfælde en trekvartseng. Det giver mulighed for at have to gæster overnattende. En teenager vil med garanti også synes, at en trekvartseng er et hit. En anden fordel ved en sovesofa er også, at langt de fleste har et praktisk rum under sovesofaen, hvor der er plads til lagen, dyne og pude. Det er altså nemt at få pakket sengen sammen og få omstillet møblet til at være en sofa. De fleste sovesofaer kan så let som ingenting laves om til en seng og tilbage til sofa igen. Du skal altså ikke i gang med at udføre et større arbejde for at få gavn af sovesofaens funktionalitet.

Hvem sælger sovesofaer?

De fleste sengeforhandlere sælger sovesofaer, og ofte har de et bredt sortiment at vælge mellem. Møblér og BOBO har alle et stort udvalg af sovesofaer. De har mange forskellige designs, så du vil med garanti finde lige dén sovesofa, som du er på udkig efter. Du kan vælge mellem sovesofaer til børneværelset, til gæsteværelset, til soveværelset eller stuen. Alle forhandlere har gjort deres bedste for at have et bredt sortiment, hvor de forsøger at tilgodese kundernes ønsker.

Uanset om du er på udkig efter en sovesofa med en god liggekomfort eller siddekomfort, har alle forhandlere nogle sovesofaer med madrasser, som vil kunne dække netop dit behov. Måske du mere går op i udseendet, fordi sovesofaen primært skal anvendes som sofa? Så er det bestemt værd at besøge bl.a. Bedrenætter, Ilva, Møblér, Dinseng.dk eller BOBO. De har alle et bredt sortiment med flotte sovesofaer i forskellige designs i forskellige stoftyper og størrelser.

Hvordan vælger jeg den rette sovesofa?

Først og fremmest er det vigtigt, at du finder ud af, hvilken funktion din sovesofa primært skal have. Skal den mest bruges som seng eller som sofa?

Sovesofa som seng

Skal den oftest anvendes som seng, er det en rigtig god idé at kigge efter en sovesofa med en god madras, så du får den helt rette liggekomfort, som er forudsætningen for søvnkvaliteten. I denne forbindelse er det oplagt at kigge hos Møblér, som alle har sovesofaer med pocketfjedre, som har de rette egenskaber, når det gælder madrasser og fjedre med en god liggekomfort. En anden ting som kan være relevant at kigge efter er, om der er et “rum” under sovesofaen, hvor der er plads til lagen, dyne og pude. Det kan nemlig være en stor fordel, at sovetingene hurtigt og nemt kan ryddes af vejen, når den skal slås sammen til en sofa igen. På denne måde får du ekstra opbevaringsplads og gør det dejlig nemt og overskueligt at få ryddet op. Sovesofaen bliver dermed et funktionelt møbel.

Sovesofa som sofa

Er sovesofaens funktion derimod mere tiltænkt som sofa, er det nogle lidt andre egenskaber og kvaliteter, du skal overveje. Først og fremmest må sofaens design gerne være flot og passe ind i lige netop din bolig. Der findes sovesofaer i mange forskellige designs, med forskellige farver og forskellige stoftyper. Du vil med sikkerhed kunne finde lige dén, som passer ind hjemme hos dig. Bedre Nætter tilbyder endda specialstof, og du kan her vælge mellem en masse forskellige stoftyper og farver så mon ikke, at du kan finde det, du leder efter. Møblér og BOBO har også en masse flotte designs i forskelligt stoftyper. De har både tidsløse og klassiske designs, men også mere unikke og specielle udgaver såsom læder look.

Foruden designet og udseendet er madrassen selvfølgelig også værd at tænke på. Endnu engang er den danske producent Innovation med deres pocketfjedre et oplagt valg. De sælges både hos Møblér. Madrasser med denne type fjedring, hvor det kun er fjedrene, som du ligger eller sidder på, som presses ned, kan være særlig komfortable. De omkringliggende fjedre som du ikke presser ned, går nemlig ind og støtter resten af kroppen og giver den gode komfort. En god sofa skal nemlig ikke kun være pæn og passe ind i indretningen, men den skal i den grad også være god at sidde i.

Hvorfor vælge sovesofa med chaiselong?

Som nævnt i ovenstående skal en god sovesofa være god at sidde i, når den anvendes som sofa. For mange er en god sofa en, som du rigtig kan slænge og putte dig i. Er du en af dem, så er en sovesofa med chaiselong et godt bud på den rette sovesofa for dig. Sovesofaer med chaiselong har en “længe” ud i den ene side, hvor man kan sidde med strakte ben. Foruden at være hyggelig og komfortabel er den også utrolig praktisk. Der er nemlig ofte i chaiselongdelen mulighed for at opbevare ting såsom dyne, pude og lagen. Køber du en 3 personers sovesofa med chaiselong, får du et par ekstra siddepladser, hvilket også er værd at tage med i overvejelserne.

Topmadras til sovesofa

Når du bruger en sovesofa som seng, kan det i nogle tilfælde være en god idé at tilkøbe en topmadras, som du kan ligge oven på sovesofaen. En topmadras kan være med til at gøre liggekomforten endnu bedre, da selv de bedste sovesofaer ikke yder samme komfort som en almindelig seng. Skal sovesofaen derfor oftest bruges som seng fremfor sofa, kan det være værd at overveje at anskaffe sig en topmadras.

Prisklasser

Sovesofaer fås i forskellige prisklasser alt fra 2-3.000 kr og op til +15.000 kr. Ofte hænger prisen sammen med kvaliteten, men som nævnt tidligere er det vigtigt, at du overvejer dine behov, før du tager en beslutning. Er hovedformålet med sovesofaen, at den skal slås ud hver nat og benyttes som en seng, er det i hvert fald værd at overveje, om der skal betales lidt ekstra for en god madras. Skal sovesofaen primært anvendes som sofa i stuen, hvor dit primære ønske er en flot og dekorativ sofa, er det selvfølgelig ikke prisen det kommer an på. Vi har alle forskellige meninger om, hvad en flot sofa er. Og måske behøver du ikke at give en formue for netop den sofa, som du bedst kan lide, og som passer bedst ind i dit hjem.

Størrelser

Der er også flere muligheder, når det kommer til størrelsen på sådan en sovesofa. Det er igen vigtigt, at du gør dig nogle overvejelser omkring dit behov. Selvom det kun er en enkelt person, som skal sove på sovesofaen, kan det være rart med lidt ekstra plads. Er I et par, der skal benytte sovesofaen som seng, er det mest behageligt for begge parter, at der er plads til at bevæge og dreje sig lidt om natten. De fleste mennesker har et sovemål på 110 eller mere. Så ønsker du en god nats søvn og god komfort, er det ikke størrelsen, du skal gå for meget på kompromis med.

Køb din nye sovesofa online

Du kan med fordel købe din nye sovesofa online og få den leveret lige til døren. Der findes en del forhandlere, som har et bredt sortiment af sovesofaer i mange forskellige designs. At købe en sovesofa online behøver ikke at være svært. Langt de fleste forhandlere er gode til at lave dybdegående beskrivelser, så du får al den information du behøver. Derudover er de også ofte meget behjælpelige enten på deres online chat eller over telefonen.

Online forhandlere af sovesofaer

Der findes som sagt en del forhandlere, som sælger sovesofaer online. De har ofte et fint sortiment at vælge imellem. Der findes både unikke sovesofaer med specielle designs. Men der findes også de klassiske og tidsløse sovesofaer, som passer ind i de fleste hjem. Herunder kan du se et udsnit af de danske online forhandlere, som sælger sovesofaer.