Silkedyner

Senest opdateret d.

Er du på udkig efter en ny dyne og måske blevet i tvivl om, hvilken du skal vælge? Der findes nemlig både de traditionelle dundyner, de populære kugledyner og allergivenlige fiberdyner. Silkedyner, som vi på den side vil fokusere på, har altså også nogle fantastiske egenskaber, som kan bidrage på lige fod med de andre dyner i forhold til at opnå en god søvnkvalitet. Silkedyner har flere gode kvaliteter, som vil blive gennemgået på denne side. Vi har samlet nogle udvalgte silkedyner, så du kan blive inspireret og måske endda finde din nye silkedyne. Du kan klikke dig direkte ind til forhandleren og blive endnu klogere på en specifik silkedyne.

Hvorfor vælge en silkedyne?

Silkedyner har flere gode kvaliteter, der alle er med til at give en god søvnoplevelse. Det vigtigste når du skal vælge en ny dyne er, at du finder ud af, hvilke egenskaber der er vigtige for dig. Hvilke behov har du til en dyne, og hvilken dyne opfylder så bedst dine behov. Herunder kan du læse lidt om de gode egenskaber, der er ved silkedyner. Måske du finder ud af, at en silkedyne er perfekt til dig og måske finder du ud af det modsatte.

  • Temperaturregulerende og fugtafledende
    Silkedyner er temperaturregulerende, hvilket betyder, at de er gode til at regulere temperaturen i løbet af natten. En silkedyne kan lede fugten væk fra vores krop, så vi ikke vågner badet i sved. Vi sveder en del i løbet af natten, så at have en dyne med denne egenskab kan være ret afgørende for vores søvn.
  • Allergivenlig og antibakteriel
    Silkedyner anvendes ofte af folk med allergi, da husstøvmider har enormt svært ved at leve i silkefibre. Derudover er silke et antibakterielt materiale, der bidrager til et hygiejnisk sovemiljø.

Hvordan vasker og tørrer jeg min silkedyne?

For at opretholde din dynes egenskaber, hvad end det er dynens evne til at temperaturregulere eller fugtaflede, anbefales det, at dynen vaskes
minimum 1 gang om året. Når du skal vaske din dyne uanset hvilken dyne det er, så anbefales det altid, at vaskeanvisningen på dynen følges. På den måde sikrer du dig, at du ikke kommer til at ødelægge dynen eller dens gode egenskaber. Silkedyner skal dog oftest vaskes på 30 grader og skåneprogram. Silke er et naturmateriale og skal derfor vaskes med enzymfrit vaskemiddel, da almindeligt vaskemiddel ødelægger silkefibrenes effekt.

Tørring af silkedyner
Silkedyner må ikke tørres i tørretumbleren, da det vil skade silkefibrene. Du skal derimod tørre din silkedyne ved at hænge den til tørre hen over et tørrestativ. Det er også ret vigtigt at være tålmodig, da det tager tid at tørre en dyne. Dynen skal nemlig være helt tør før den tages i brug for at undgå svamp og fugt i dynen. Du kan med fordel veje din dyne, før du vasker den. Når du mener, at din dyne er tør, kan du veje den igen og hvis den er helt tør, skulle den gerne veje det samme som før, du vaskede den. En ret smart måde at vide dig helt sikker, før du tager silkedynen i brug igen. Derudover er det altid en god idé at lufttørre din silkedyne jævnligt, så du får en frisk dyne og et sundt sovemljø.