Elevationsseng 160×210

Senest opdateret d.

En elevationsseng kan bidrage positivt til din søvn, da det er en seng, der yder god komfort og emmer af luksus. Dit sengevalg skal falde på en elevationsseng, hvis du elsker lidt luksus i soveværelset. Foruden en komfortabel seng, der omfavner dig om natten og sørger for de bedste søvn betingelser, kan den bidrage med så meget mere. Elevationssengen giver dig nemlig også mulighed for at indstille både hoved- og fodenden. På den måde kan du få lige den indstilling, du har behov for i en given situation. Er du en af dem, der også elsker at spise morgenmad i sengen, lave lidt arbejde eller se en god serie, kan det være en fordel, at du kan hæve hovedenden, så du sidder mere komfortabelt. Her er elevationssengen det oplagte sengevalg, da du netop får mulighed for at indrette sengen til netop dét behov, du har.

Elevationssenge fås i flere designs og farver og med forskellige sengeben og udtryk. Din seng er i den grad med til at indramme dit soveværelse. Du vil derfor sikkert gerne have en seng, der netop lever op til nogle bestemte kriterier. Når du ved, hvad du ønsker, kan du gå på opdagelse i de mange forskellige designs og farver, der findes hos de forskellige forhandlere. Her på siden har vi samlet nogle af de elevationssenge, der findes i størrelsen 160×210.

Derfor skal du vælge en elevationsseng 160×210

En elevationsseng på 160×210 er en størrelse du med garanti vil blive glad for. Den ekstra længde en seng på 210 giver, vil du med sikkerhed blive glad for, hvis du er lidt højere end gennemsnittet. Du slipper for at vågne op med kolde fødder. I løbet af nattens roderi kan fødderne begynde at stikke ud over fodenden, hvilket du med denne seng kan undgå. Det giver nemlig også lidt mere plads til dig, der vender og drejer dig lidt ekstra om natten. Måske du også har en dyne, der nogen gange kommer på afveje nede i fodenden. Her kan den ekstra længde hjælpe med at holde dynen i sengen, og dermed undgår du at vågne kold og uden dyne.

Derudover er en elevationsseng 160×210 også for dig, der måske sover alene, men elsker den ekstra plads en sådan størrelse seng giver. Denne størrelse er dog også for jer som par. Der er mulighed for at ligge lidt ekstra tæt, da den har størrelse som en trekvartseng. Ydermere er størrelsen perfekt for jer, som ikke har plads i soveværelset til den helt store dobbeltseng.

En elevationsseng giver lidt ekstra luksus til soveværelset, da du kan indstille den efter dit behov. Det kan være, at du har nogle fysiske skavanker eller præferencer. Det gør denne seng særligt attraktiv, da den netop kan indstilles. Både hoved- og fodende kan hæves og sænkes på elevationssengen 160×210. Er I et par, kan I sagtens lave forskellige indstillinger, der netop kan tilgodese hver jeres ønsker og behov. Sidst men ikke mindst er det en seng, der fås i forskellige farver og designs. Det gør det muligt at finde en seng, der passer lige ind i dit eller jeres soveværelse. Sengen er det møbel, der ofte fylder mest i soveværelset og derfor vil den også være rammesættende for rummet. Du kan både finde elevationssenge 160×210 i et neutralt, klassisk og tidløst design, men du kan også finde modeller der er mere vovede og unikke i deres udtryk.

Elevationssengens opbygning

Elevationssengen er som oftest opbygget af en elevationsbund, der består af en træramme med lameller og en motor. Ovenpå denne bund er der typisk en springmadras, som er elevationssengens primære komfortlag. Det er denne madras, du skal sikre dig passer til dig og dine præferencer. Hos langt de fleste forhandlere kan du selv vælge hvilken fasthed du ønsker. Der findes også en tommelfingerregel, der typisk lyder som følgende:

  • Vejer du under 75 kg – medium hårdhed
  • Vejer du mellem 75 kg og 95 kg – fast hårdhed
  • Vejer du over 95 kg – ekstra fast hårdhed

Sidste lag på en elevationsseng er topmadrassen. Den understøtter springmadrassen og giver dig den sidste ekstra støtte og komfort, der skal til for at få den mest optimale søvnkvalitet. Hos nogle forhandlere kan du endda vælge mellem et par topmadrasser med forskellige kvaliteter. Du har derfor mulighed for at vælge elementer, så du får lige den elevationsseng, der passer til dig og dine behov.

Læs mere om elevationssengens opbygning i denne guide