Boxmadras 180×200

Senest opdateret d.

En boxmadras 180×200 er det mest almindelige mål, når man snakker om en dobbeltseng. Det er en størrelse, der giver god plads til jer som par eller til dig, der godt kan lide at have god plads at brede dig på. Der findes utrolig mange modeller i denne størrelse. Vi har derfor samlet nogle udvalgte her på siden, som du kan få inspiration fra.

Fasthed på boxmadras 180×200

Vi bruger utallige timer i vores seng, hvilket også sætter nogle krav til sengen. En boxmadras er på mange måder et godt sengevalg trods sin simple opbygning. Boxmadrassen består af en træramme, fjedre, polstring og i de fleste tilfælde en topmadras. Det der især er afgørende for fastheden er fjedrene. For at vælge den fasthed, som passer bedst til din krop, kan du følge nedenstående anbefaling.

  • Under 75 kg – pocketfjedre med medium hårdhed
  • Mellem 75 kg og 95 kg – pocketfjedre med fast hårdhed
  • +95 kg – multipocketfjedre med fast hårdhed

Denne anbefaling tager kun udgangspunkt i vægten, da det er den, der er den vigtigste faktor i den sammenhæng. Det kan dog alligevel være en fordel at indtænke din kropsbygning, liggeposition og generelt dine personlige præferencer. Når du køber en boxmadras 180×200 kan du vælge to forskellige fastheder i hver side af sengen. Det er utrolig smart, hvis ikke du og din partner har behov for samme fasthed.

Valg af topmadras til boxmadras 180×200

For at passe på din boxmadras og for at få den bedste komfort er det en stor fordel med en topmadras. Når du har en boxmadras 180×200 kan du vælge at have to enkelte topmadrasser, så du og din partner har hver jeres. Langt de fleste foretrækker dog en stor topmadras, der fylder hele boxmadrassen, så revnen i midten ikke generer. Det gode ved en topmadras er, at den beskytter din boxmadras 180×200 for snavs og slid. Topmadrassen kan lettere luftes og på den måde hele sengemiljøet frisk. På den måde er den også med til at forlænge levetiden på boxmadrassen. Derudover er det også langt billigere at udskifte topmadrassen, når den bliver slidt fremfor at udskifte hele boxmadrassen. Hos langt de fleste forhandlere medfølger en topmadras, når du køber en boxmadras 180×200.

Hvorfor boxmadras 180×200

Du skal vælge en boxmadras 180×200, hvis du har brug for ekstra plads, når du sover, hvis du synes det passer bedst ind i dit soveværelse eller hvis I som par gerne vil have god plads, når I sover. Der kan være flere årsager til at vælge en boxmadras 180×200, men det er det typiske årsager til at vælge denne størrelse. Det er den typiske størrelse, når man snakker om en dobbeltseng. Er du eller I begrænset på pladsen kan en alternativ størrelse være 160×200. Også ved denne størrelse kan I vælge mellem to fastheder i hver side af madrassen.