Stræklagner

Senest opdateret d.

Hvad er et stræklagen?

Et stræklagen er et lagen med elastik rundt i kanten, som gør, at lagnet bliver på madrassen. Det er særligt smart, hvis du bl.a. sover uroligt om natten. Et stræklagen kan både bruges til en boksmadras, en springmadras og en topmadras og så fås de i forskellige størrelser og farver. Det er derfor muligt at købe et stræklagen der passer til lige netop din madras og/eller seng.

Hvorfor købe et stræklagen?

Du skal købe et stræklagen, hvis du mangler et simpelt lagen, der bliver siddende på madrassen selv på de urolige nætter. Stræklagner kan for nogle være irriterende at sætte på madrassen pga. elastikkanten. Men når den først er sat på, bliver den hvor den er, hvilket jo er ret skønt og elementært for en rolig nattesøvn. Stræklagner findes i flere farver. Du kan derfor være heldig at finde et stræklagen, der også matcher dit sengetøj. At sove i lækkert sengetøj giver de bedste forudsætninger for en god nattesøvn. Men spiller sengetøjet sammen med indretningen og stilen i rummet, er det jo helt perfekt.

Stræklagen og kvalitet

Langt de fleste stræklagner er lavet af jersey og nærmere bestemt jersey-bomuld. Dette materiale er med til, at stræklagnet holder sin smidighed og fleksibiltet. Det vil derfor efter både brug og vask kunne holde sin form og ligge glat over madrassen. Du kan også finde stræklagner med oeko-tex certificering, hvilket betyder at de er fri for sundhedsskadelige stoffer og kemikalier. Det kan være en særlig god idé at holde øje med, hvis du eksempelvis har allergi.

Hvordan vasker jeg et stræklagen?

Det er altid en god idé at vaske sit stræklagen inden det tages i brug. Herefter er det en god idé at vaske dit stræklagen ofte, så du bibeholder et frisk og sundt sovemiljø. Det gælder selvfølgelig også dit øvrige sengetøj. De fleste stræklagner kan vaskes ved 60 grader og tørres i tørretumbleren. Det anbefales dog, at man følger vaskeanvisningen på det enkelte lagen. På den måde sikrer du dig, at din lagen holder så lang tid som muligt og forbliver i god stand.

Hvor kan jeg købe et stræklagen?

Du kan købe stræklagner rigtig mange steder både i fysiske butikker og online. Se herunder et udvalg af forhandlere, som sælger stræklagner i god kvalitet og i forskellige størrelser og farver.

droemmeland.dk
soveland.dk