Kontinentalseng 160×200

Senest opdateret d.

En god søvnkvalitet kræver også en god seng. Der findes utrolig mange gode senge og her er kontinentalsengen bestemt en af dem. Det er et populært sengevalg, da den yder en utrolig høj komfort og støtter dig på den helt rigtige måde, som bidrager til at forbedre og sikre din søvnkvalitet. En Kontinentalseng på 160×200 er ideel både til dig, der sover alene og til jer som par. Sover du alene kan en kontinentalseng på 160×200 være rigtig god, hvis du har behov for lidt mere plads at boltre dig på. For jer som par, der måske har lidt pladsmangel, kan kontinentalsengen 160×200 være et alternativ til den typiske dobbeltseng på 180×200.

Kontinentalsengens 3 lag

Det karakteristiske ved kontinentalsengen er dens 3 lag af madrasser. Lagene er både med til at give den mest optimale støtte og komfort, men derudover giver den også sengen ekstra højde. Den ekstra højde kan give en oplevelse af luksus, da du i stedet for at lægge dig ned i sengen træder op i sengen. Kontinentalsengen er derfor også ideel til dig, der har nogle skavanker eller udfordringer, der gør det svært at komme ud af den lave seng. Det der giver kontinentalsengen den ekstra højde, er som sagt dens 3 lag. Disse lag består af en boxmadras, en springmadras og en topmadras.

Boxmadrassen

Boxmadrassen er det nederste lag i kontinentalsengen. Den er sengens solide base, der sikre fundamentet for den gode kvalitet og komforten. Boxmadrassen består typisk af en træramme beklædt med et materiale, der udgør sengens farve. Derudover består boxmadrassen af et fjedersystem og nogle komfortzoner, der begge er med til at bidrage til kontinentalsengens kvalitet og komfort. Kontinentalsengen 160×200 består enten af en todelt boxmadras eller én stor. Det betyder ikke så meget for selve sengeoplvelsen. Ofte er det noget designmæssigt. Det er også på boxmadrassens ramme sengebenene er monteret. Her findes der både kontinentalsenge 160×200, som har 8 ben, og modeller hvor der kun er 4 ben. De kontinentalsenge på 160×200 med 4 ben anbefales det , at man benytter et ekstra støtteben under sengen. Dette ekstra ben er som oftest med, når du køber en sådan model.

Springmadrassen

Springmadrassen udgør sengens kerne sammen med boxmadrassen. Det er også springmadrassen, der er med til at afgøre fastheden på kontinentalsengen 160×200. Ofte kan du på denne størrelse vælge to forskellige fastheder, da det er vigtigt, at man får lige netop den fasthed, som ens krop har brug for. Det er nemlig ens kropsvægt, der som udgangspunkt er den afgørende faktor, når fastheden skal vælges. Nedenfor ses en anbefaling baseret på kropsvægt. Det er dog stadig vigtigt også, at have sine personlige præferencer, kropsbygning og liggeposition med i sine overvejelser.

  • Kropsvægt under 75 kg – Medium fasthed
  • Kropsvægt mellem 75 kg og 95 kg – Fast fasthed
  • Kropsvægt på +95 kg – Ekstra fast fasthed

Topmadrassen

Det sidste lag i kontinentalsengen 160×200 er topmadrassen. Topmadrassen har flere funktioner, der både sikrer din komfort, men også sørger for sengens holdbarhed. Topmadrassen er en tynd madras, der understøtter springmadrassens kvaliteter. Den yder den sidste komfort og bidrager til den gode søvnoplevelse. Da topmadrassen er det øverste lag er det den, der er den primære kontaktflade. Topmadrassen er derfor med til at beskytte selve sengen for slitage og skidt. Den kan let tages af og luftes og nogle har endda et aftageligt betræk, der kan tages af og vaskes. På den måde kan du let holde din seng ren og frisk. En ren og frisk seng er også gode forudsætninger for et sundt og frisk sengemiljø, der optimerer søvnkvaliteten.

Det bedste udvalg af kontinentalsenge 160×200

Når du er på udkig efter en kontinentalseng på 160×200, kan du med fordel kigge her på siden og få et overblik over nogle af de forskellige modeller, der findes. Vi har samlet et udpluk fra forskellige forhandleres sortiment, som vi mener, kan være noget for dig. Du kan klikke ind på de forskellige modeller og få mere information og vejledning. Der er både kontinentalsenge på 160×200 fra Bedre Nætter, Ilva, Sengefabrikken, Møblér og Drømmeland.

Find en billig kontinentalseng på 160×200

Her på siden er der en del forskellige modeller af kontinentalsenge i størrelse 160×200. Denne størrelse findes i flere prisklasser, så du kan finde en, der passer til dit budget. En billig kontinentalseng på 160×200 behøver ikke at være en dårlig en af slagsen. Der findes efterhånden mange modeller og derfor lige så mange forskellige priser. Kvaliteten på en billig kontinentalseng 160×200 kan sagtens opfylde de behov, du har. De forskellige forhandlere har løbende tilbud, der også gør det muligt at finde en billig kontinentalseng.