Kuvertlagner

Senest opdateret d.

Hvad er et kuvertlagen?

Et kuvertlagen er et lagen, der passer til din topmadras. Kuvertlagnet beskytter din topmadras og er nem at tage af og vaske. Det gode ved et kuvertlagen er, at det er faconsyet til din topmadras og derfor ligger stramt. Du undgår dermed at blive forstyrret om natten af et lagen, der ligger løst.

Hvorfor købe et kuvertlagen?

Du skal købe et kuvertlagen, hvis du står og mangler et lagen til din topmadras. Har du en seng med en fin beklædning, vil det være synd at dække den til med et lagen. Her er det en perfekt løsning med et kuvertlagen, så det kun er topmadrassen, der dækkes.

Det er vigtigt, at du købet et kuvertlagen i den helt rigtige størrelse, da de er syet til topmadrasser. Er din topmadras fx 180×200 er det vigtigt, at du også vælger et kuvertlagen i denne størrelse. Kuvertlagnet ligger nemlig stramt på din topmadras, og skal derfor være præcis samme størrelse.

Højden på din topmadras skal du også være opmærksom på. Den typiske højde på en topmadras er 4-6 cm, men de findes også i 6-8 cm. Er højden på kuvertlagnet ikke angået i beskrivelsen eller under specifikationer, er den typisk anvendelig til en topmadras med en højde på 4-6 cm. Det kan dog være en god idé at spørge forhandleren før du køber. Køber du online har de fleste chatfunktion på hjemmesiden, så du hurtigt kan få afklaring på dine spørgsmål.

Kuvertlagen og kvalitet

Et kuvertlagen kan være med til at give den ekstra gode komfort, der skal til for at få en god nattesøvn. Det ligger stramt på din topmadras og giver dermed en rolig overflade at ligge på. Da kuvertlagnet netop er faconsyet, er det vigtigt, at materialet det er lavet af ikke er noget, der giver sig for meget. I det tilfælde vil lagnet ikke sidde stramt og måske også krympe i vask. Kig derfor godt efter materialet og spørg eventuelt forhandleren, om kuvertlagnet har en god vævning, syning, kvalitet osv.

Hvordan vasker jeg mit kuvertlagen?

Kig altid på vaskeanvisningen på det pågældende kuvertlagen for at være sikker på, at du vasker det korrekt. Langt de fleste lagner kan dog vaskes ved 60 grader, da det er ved denne temperatur at husstøvmider og bakterier dør. Tørretumbler plejer de fleste lagner også at kunne klare, hvilket for de fleste er et must, da det både kræver tid og plads at lufttørre lagner.

For at skabe et sundt og behageligt sovemiljø er det en god idé at vaske sit sengetøj jævnligt og lufte ud hver dag. De bedste forudsætninger for en god nattesøvn hænger nemlig ofte sammen med et godt indeklima.

Hvor kan jeg købe et kuvertlagen?

Kuvertlagner kan købes mange steder, men det kan være en fordel at købe dit kuvertlagen i en forretning, der også sælger senge eller lignende. På den måde sikrer du dig, at du får et kuvertlagen af en vis kvalitet.

  • Drømmeland.dk
  • Møblér.dk
  • Sengefabrikken.dk