Daybed

Senest opdateret d.

Hvad er en daybed?

En daybed er et møbel, der minder om en blanding af en sofa, chaiselong og en seng. Ofte er en daybed lidt kortere, smallere og lavere end en seng. En daybed kan bruges som et sted, hvor man slår benene op og tager en lur, drikker en kop kaffe, hører en god lydbog, hører podcasts eller læser en god bog. Derudover er de fleste daybeds meget stilrene i deres design og minimalistiske, så de passer ind i de fleste rum og indretninger.

Daybed til indretningen

En daybed er et moderne møbel, der med sit elegante design er nem at indrette med.

 • Entréen:
  Du kan sætte din daybed i entréen, hvor den kan bidrage med stil og et elegant udtryk. Derudover kan den i samme omgang bruges som en bænk at sidde på, når der skal tages sko på. Det kan også være rart at have et sted, hvor du kan sætte din taske, mens du tager jakke på.
 • Stuen:
  Din daybed kan også bruges i stuen. Her kan du bruge den som erstatning for den almindelige sofa, så du får et moderne og anderledes udtryk i stuen. I den sammenhæng kan det være en fordel at finde en daybed med ryglæn, så du får den mest komfortable daybed til formålet. Har du en stor stue, kan du også sagtens have den traditionelle sofa sammen med en daybed. Daybeden kan dermed blive et ekstra møbel, der både kan bruges til at sidde eller ligge i, men samtidig give indretningen af stuen et frisk og moderne look.
 • Kontor:
  Du kan jo bruge din daybed i alle rum, hvor det giver mening for dig. Har du et kontor, kan din daybed give dig mulighed for at tage et hvil i løbet af arbejdsdagen. Derudover er det bare super flot at have en daybed stående, da det giver et udtryk af elegance og stil. Du kan med fordel give din daybed et ekstra finish med et par pyntepuder og en plaid. Sæt eller hæng en lampe i hjørnet med din daybed, så du får et hyggeligt hjørne, der emmer af stil og hygge.
 • Soveværelse/walk-in:
  De fleste kender problematikken om tøj, der smides på gulvet om aftenen. Så har du plads i soveværelset eller i dit walk-in, så kan en daybed være løsningen. Det ser stadig ikke pænt ud, når vi smider vores tøj – bevares, men det kan være lettere at få det lagt væk igen efterfølgende, hvis ikke det ligger heltnede på gulvet.

Hvorfor vælge en daybed?

Du skal vælge en daybed, hvis du er på udkig efter et møbel, der både er funktionel, har et flot design, og som kan passe ind i de fleste rums indretninger. Med en daybed får du nemlig et møbel, der kan bruges i alle husets rum. Du kan bl.a. bruge din daybed til at tage en middagslur på, sidde og høre en god lydbog eller spise din frokost.

Nogle daybeds fås endda med et opbevaringsrum, så du får ekstra opbevaringsplads. Det er rigtig smart, hvis du fx ikke har så meget plads til opbevaring andre steder, eller hvis du bruger din daybed som seng eller gæsteseng. I den forbindelse kan du nemlig opbevare sengetøj og dyne under din daybed.

Udover at være yderst funktionel er en daybed også meget elegant og moderne. Du får altså et møbel, du aktivt kan bruge til at fremhæve din stil. Hvem vil ikke gerne have et funktionelt møbel, der ovenikøbet har et smukt design, som giver din indretning et friskt og elegant pust?

Daybed sofa

Du kan sagtens bruge en daybed som erstatning for den mere traditionelle sofa. Bruger du en daybed som sofa, kan du få et mere let udtryk, der kan være en fordel i mindre stuer. Har du derimod en stor stue eller flere stuer, så kan du også sagtens have en daybed samtidig med den traditionelle sofa. Du kan nemlig lave et hjørne/side af stuen, hvor daybeden bruges som sofa og skaber rammen for afslapning og hygge. Skal din daybed bruges som sofa, kan det være en rigtig god idé at finde en daybed med ryglæn og eventuelt armlæn. På den måde bliver den mere komfortabel at sidde på.

Daybed med opbevaring

En daybed med mulighed for opbevaring er en praktisk løsning, som kan være helt genial. Skal du bruge din nye daybed som seng eller gæsteseng, kan det især være en fordel at vælge en daybed med opbevaring. På den måde kan du nemt opbevare sengetøj og dyner mm.

At vælge en daybed med opbevaring kan også være en fordel for dig, der enten ikke har så meget plads eller mangler ekstra plads til opbevaring. Du får et multifunktionelt møbel, der både er super flot og dekorativ til din indretning, men som samtidig bidrager til gode og praktiske løsninger i rummet eller hjemmet.

Daybed og komfort

Når du er på udkig efter en daybed, er det en rigtig god idé at have gjort dig nogle tanker om, hvad eller hvor daybeden skal anvendes. På den måde er det nemmere at vurdere, hvilken komfort og dermed hvilket materiale der er bedst til formålet. Skal du fx bruge din daybed som seng, er det måske ikke en kort daybed med velour, du skal vælge. I den situation vil materiale som polyester være en bedre løsning, da det er både behageligt og slidstærkt. Derudover skal der være god støtte og komfort, når daybeden skal anvendes til at sove på.

Skal din daybed derimod bruges som et sted, du tager et hvil, læser en bog, hører en podcast eller lignende, kan du også lege lidt mere med udtryk og stil. Du kan finde en daybed med bl.a. læder eller velour, som begge giver et unikt udtryk, men som stadig er elegante og stilrene.

Daybed tilbud

Der findes et hav af forskellige daybeds og derfor også en del forskellige prisklasser. Du kan sagtens finde en daybed til omkring 2.500-3.000 kroner, men du kan også sagtens finde en, der koster en hel del mere. Det hele afhænger af materiale, design, mærke osv.

Ligesom med så meget andet, kommer der selvfølgelig også af og til tilbud på daybeds. De forskellige forhandlere af daybeds kører også tilbud, så du kan være heldig at spare lidt penge og købe din daybed på tilbud. Så hold derfor øje med udsalg, tilbudsweekender, sales perioder osv.

Black Friday er jo et stort tilbuds- udsalgsevent, hvor der med garanti vil være en del penge at spare hos de fleste forhandlere af daybeds. Du kan med fordel enten holde dig løbende opdateret eller vente til Black Friday med at slå til, så du er sikker på at få din daybed på tilbud.

Hvor kan jeg købe en daybed?

Du kan købe din daybed hos flere forskellige forhandlere. Der findes både fysiske og online butikker, hvor daybeds er en del af sortimentet. Du kan bl.a. besøge følgende hjemmesider og blive klogere på deres udvalg af daybeds.

 • Boboonline.dk
 • Ilva.dk
 • Drømmeland.dk
 • Møblér.dk