Faconlagner

Senest opdateret d.

Hvad er et faconlagen?

Et faconlagen har elastikker i hjørnerne, så det ligger fast om madrassen. Et faconlagen passer til en boxmadras eller en springmadras og kan fås i flere størrelser. Står du og mangler et lagen til din boxmadras, så er et faconlagen et ret oplagt valg. Du kan få et faconlagen i lige netop den størrelse, du har brug for. Derudover kan de oftest også fås i forskellige nuancer, så mon ikke du kan finde lige dét faconlagen, der passer til dit sengetøj og dermed dit soveværelse.

Hvorfor købe et faconlagen?

Du skal købe et faconlagen, hvis du mangler et lækkert lagen, der passer perfekt til din boxmadras. Et faconlagen er lavet med elastik i hjørnerne, så den ligger sig glat og stramt over din boxmadras. Hvorfor ikke vælge et stræklagen, tænker du måske? Et stræklagen er som navnet antyder et lagen, der kan strækkes. Det har elastikkant hele vejen rundt og er derfor nem at få på din madras, men det er også det der gør, at det nemt kan blive slapt eller krølle. Et faconlagen er faconsyet til din boxmadras, hvilket også kan gøre det mere besværligt at få på. Til gengæld sidder det perfekt og stramt over din boxmadras, når det er lagt på.

Hvordan vasker jeg mit faconlagen?

Det er altid en god idé at vaske dit faconlagen før det tages i brug. Langt de fleste lagner kan vaskes ved 60 grader, da det er ved denne temperatur at husstøvmider og bakterier dræbes. Derudover kan de fleste lagner også tørretumbles. Vil du gerne sikre dig et sundt sovemiljø, er det en rigtig god idé at vaske dit lagen og øvrige sengetøj jævnligt. En anden vigtig ting i forbindelse med at skabe et sundt og friskt sovemiljø, er at få luftet godt ud hver dag. På den måde bliver soveværelset frisket op og du får de bedste forudsætninger for en god nattesøvn.

Hvor kan jeg købe et faconlagen?

Du kan købe et faconlagen hos forskellige forhandlere. De kan både købes i fysiske forretninger men også i online butikker. Herunder kan du se et udvalg af de forretninger, hvor du kan købe et faconlagen.

  • Drømmeland.dk
  • Møblér.dk