Splitlagen

Senest opdateret d.

Hvad er et splitlagen?

Et splitlagen er som navnet antyder et lagen med split. Det er derfor det perfekte lagen til dig, der ejer en dobbelt elevationsseng med en topmadras med enten H-split eller U-split. En topmadras med H-split har både et split i top og fodende, hvorimod en topmadras med U-split kun har et split i toppen.

Hvorfor købe et splitlagen?

Det er luksus med en splittopmadras med enten H-split eller U-split. Det gør, at både du og din sengepartner kan bruge elevationsfunktionen i hver jeres del af sengen uden at forstyrre den anden. Det vil derfor være en rigtig god løsning med et splitlagen til topmadrassen, så i får det fulde udbytte af jeres elevationsseng. Det kan også være, at du i din dobbelt elevationsseng ikke har en topmadras med split, men derimod to enkelte topmadrasser i hver side af sengen. Her vil et splitlagen sørge for, at topmadrasserne ikke glider nogle steder samtidig med, at det stadig er muligt at bruge elevationsfunktionen i hver side af sengen uafhængigt af hinanden.

Splitlagen og kvalitet

Når man ser på kvaliteten af et splitlagen, så er der flere parametre at kigge efter. Trådtætheden kan være en faktor i forbindelse med kvaliteten, da en god trådtæthed giver et slidstærkt lagen, der kan holde til mange vaske. Det er dog vigtigt at sige, at selve trådtætheden alene er ikke er ensbetydende med et lagen af høj kvalitet. Det har nemlig også stor betydning hvilket materiale lagnet er lavet af. Langt de fleste splitlagner er lavet af bomuld og vævet med bomuldssatin eller bomuldspercale, hvilket er med til at give lagnet en blød og glat overflade.

Har du først brugt penge på en kvalitetsseng, ville det være en skam at ødelægge den gode oplevelse ved at købe et dårligt lagen. Vær derfor opmærksom på at købe et lagen af god kvalitet, som giver de bedste forudsætninger for en god nattesøvn. Flere lagner er lavet af bomuldssatin, som gør dem både bløde, glatte, behagelig og særligt holdbare. En vævning med bomuldspercale giver en kølig og slidstærk overflade.

Hvordan vasker jeg et splitlagen?

Det anbefales altid, at lagnet vaskes før det tages i brug, og dernæst at det vaskes jævnligt, så støvmider og andre bakterier dør. Langt de fleste lagner kan vaskes ved 60 grader, da det er ved denne temperatur, at man sikrer sig at slippe af med støvmiderne. Det vigtigste er selvfølgelig at følge vaskeanvisningen på det enkelte lagen, så du får det bedste resultat og udbytte af lagnet. At vaske sit lagen ofte er med til at skabe et sundt og friskt sovemiljø, hvilket er med til at give de bedste forudsætninger for en god nattesøvn.

Hvor kan jeg købe et splitlagen?

Du kan købe et splitlagen i både fysiske og online butikker. Tag et kig hos de nedenstående online butikker og se om ikke det rette splitlagen er at finde hos en af dem.

mobler.dk
sengefabrikken.dk
droemmeland.dk