Boxmadras med opbevaring

Senest opdateret d.

En boxmadras er en simpel seng, men ikke desto mindre en god en af slagsen. Vores nattesøvn er vigtig for, at vi kan fungere i det daglige. Derfor er vores seng og kvaliteten af den utrolig vigtig for vores søvn og ikke mindst vores dagligdag. Det er derfor helt afgørende, at du vælger den seng, der opfylder dine behov og præferencer. Her på siden har vi samlet nogle boxmadrasser, så du kan blive inspireret og få et overblik over, hvilke boxmadrasser, der findes hos udvalgte forhandlere. Du kan få din boxmadras med opbevaring, så du foruden en ny seng får ekstra opbevaringsplads med i købet. Din seng vil altså blive meget mere end bare end seng. Der vil være mulighed for at gemme sengetøj, bamser, bøger osv. væk under sengen uden det kan ses. Vi kan alle være nogle rodehoveder, men med en boxmadras med opbevaring kan du gemme dit rod væk under sengen uden det tager plads i dine skabe.

Hvad er en god boxmadras?

En boxmadras minder utrolig meget om en springmadras. Forskellen er dog, at boxmadrassen er indrammet. Ofte er den indrammet af en træramme med lameller under. Det gør det nemt at skrue ben direkte på boxmadrassens ramme, så du får en simpel sengeløsning. Derudover er boxmadrassen opbygget af fjedre og typisk er det enten pocket- eller multipocket fjedre. Begge fjedertyper er opbygget således, at de ligger i små poser i madrassen, som ikke er forbundet til hinanden. Dette er med til at fjedrene kan arbejde individuelt ud fra den vægt de pålægges. Du vil altså opleve, at fjedrene giver den nødvendige støtte ud fra de punkter, hvor du er tungest. Forskellen på pocket- og multipocket fjedre er selve fastheden. En boxmadras med multipocket fjedre har flere fjedre pr. kvadratmeter, og vil derfor være mere fast end en boxmadras med pocketfjedre. En god boxmadras er derfor en, der har de rette fjedre ift. din vægt og dine præferencer. Vælger du en boxmadras med opbevaring kan du stadig være opmærksom på, hvilke typer fjedre madrassen består af. At boxmadrassen har opbevaring har ikke betydning for selve kvaliteten af madrassen.

Se den store guide til boxmadrasser

Hvilken boxmadras skal jeg vælge?

En boxmadras er som sagt en simpel sengeløsning, men der findes dog stadig en del forskellige. Du kan få en boxmadras, hvor selve madrassen og rammen er betrukket med stof. Her kan du få i flere farver, så du kan finde lige den, der passer til din stil og din indretning. Derudover kan du typisk vælge, hvilke ben du ønsker på sengen. Her vil der ofte være mulighed for at vælge sengeben i eksempelvis træ, stål mm. Foruden designet og det visuelle, vil det være en fordel at vide, hvilken fasthed du har behov for. Her kan du følge tommelfingerregel, som er følgende:

  • Vejer du under 75 kg anbefales en boxmadras med pocketfjedre i en medium hårdhed.
  • Vejer du mellem 75 kg og 95 kg anbefales en boxmadras med pocketfjedre med fast hårdhed.
  • Vejer du +95 kg anbefales en boxmadras med multipocketfjedre i fast hårdhed.

Hos langt de fleste forhandlere vil det være muligt at vælge to forskellige fastheder, når du køber en dobbeltseng på 180×200. Det er nemlig langt fra sikkert, at du og din partner har behov for den samme fasthed. Derfor vil det være en fordel at sikre sig, at man kan vælge fasthed for begge sider af madrassen. Du kan også vælge en boxmadras med opbevaring, så du får mulighed for at gemme sengetøj eller andet væk under sengen. Du kan selvfølgelig også bruge de her bedrollers, som er kasser med hjul, der kan køres ind under sengen. Fordelen med en boxmadras med opbevaring er, at du på ingen måde kan se, at der er et ekstra rum til opbevaring. På den måde er du fri for at bøvle med kasser under sengen, når du fx skal støvsuge og vaske gulv.

Hvilke størrelser fås boxmadrasser i?

Du kan få din boxmadras i mange størrelser. Det der typisk svarer til en enkeltmandsseng er størrelserne 80×200 og 90×200. I disse størrelser vil det også være muligt at finde en boxmadras med opbevaring. Det er især praktisk til børneværelset eller gæsteværelset, hvor der ofte kan være brug for ekstra opbevaringsplads. Størrelserne 140×200 og 160×200 er det, der minder om en trekvartseng. 140×200 er en størrelse, der ofte er populær på teenageværelset, hvor en enkeltmandsseng nogle gange bliver for lille. Også i denne størrelse er det muligt at få en boxmadras med opbevaring. Ekstra plads til at gemme rodet væk er aldrig en dårlig idé. 160×200 anses også af og til som værende en mindre dobbeltseng. Den typiske størrelse på en dobbeltseng er 180×200. En boxmadras med opbevaring fås også i disse størrelser. Her er de særligt gode til at opbevare ekstra sengetøj osv. som der måske ikke er plads til i skabene. Der findes altså flere forskellige størrelser, når du er på udkig efter en boxmadras med opbevaring.

Læs mere om boxmadrasser her

Husk altid topmadrassen

Når du køber en boxmadras med opbevaring, kan det være en rigtig god idé at sikre dig, at der medfølger en topmadras. Topmadrassen er med til at beskytte boxmadrassen og forlænge levetiden. Den vil beskytte mod slitage og snavs. Derudover det lettere at tage topmadrassen af og lufte denne, så du får en frisk seng. Der findes forskellige typer af topmadrasser og hos nogle forhandlere kan du vælge mellem flere slags. Nogle topmadrasser har nemlig egenskaber, der især er for dig der enten har det koldt eller varmt om natten. Topmadrassen har også en betydning for komforten, så du får den bedst mulige nattesøvn. Det er derfor ikke helt ligegyldigt om du sover på din boxmadras med eller uden topmadras.

Se vores guide til topmadrasser