Boxmadras 160×200

Senest opdateret d.

Fordelene ved at vælge en boxmadras som sengeløsning er bl.a., at du får en simpel opbygget seng til forholdsvis billige penge. Til trods for den billige pris og den simple opbygning får du dog ikke en seng af dårlig kvalitet. Boxmadrassen er nemlig udstyret med fjedre og komfortskum, der er med til at give god støtte og komfort under nattesøvnen.

Langt de fleste boxmadrasser er udstyret med pocket- eller multipocketfjedre. Kort fortalt er det fjedretyper, der ligger individuelt i madrassen modsat bonellfjedre, der sidder sammen. At fjedrene ikke er sammenhængende gør, at de kan arbejde individuelt ud fra den vægt, der pålægges dem. Det betyder derfor, at du får en boxmadras, der giver lige netop den støtte og komfort, som din krop har brug for.

Fastheden på din boxmadras 160×200

Antallet af fjedre i boxmadrassen er bl.a. afgørende for hvor fast/hård den er. Når du køber din boxmadras, kan du selv vælge hvilken fasthed eller hårdhed, den skal have. Mange sengeforhandlere anbefaler bl.a., at man vælger fasthed ud fra sin vægt.

Du kan læse mere om boxmadrasser her

  • Under 75 kg : Pocketfjedre i en medium hårdhed.
  • Mellem 75 kg og 95 kg: Pocketfjedre med fast hårdhed.
  • +95 kg: Multipocketfjedre i fast hårdhed.

Denne tabel kan være en god rettesnor, men det er selvfølgelig også vigtigt at følge sine præferencer.

En anden fordel ved at vælge en boxmadras er, at den er relativ nem at flytte rundt på. Du vil derfor kunne flytte rundt i soveværelset, børneværelset eller gæsteværelset uden de store problemer. Udover at være flytbar er boxmadrassen også fleksibel, når det gælder design. Du kan ofte selv vælge, hvilke sengeben du gerne vil have til din boxmadras. Derudover kan boxmadrasser også ofte fås med forskellige tekstilfarver, hvis der er dette på madrassen. Ellers kan du altid købe et stræklagen i den farve, der passer til dit soveværelse eller din stil. For at fuldende looket på din boxmadras kan du også vælge at købe en sengegavl. En sengegavl kan både have praktisk betydning og betydning for indretningen.

Hvorfor vælge en boxmadras i 160X200?

Der er flere grunde til, hvorfor du skal vælge en boxmadras i 160×200. En boxmadras i 160×200 er nemlig en størrelse, der kan være fordelagtig i forskellige situationer. Står i som par og leder efter en ny seng, men er begrænset af pladsen, så kan en boxmadras med målene 160×200 være en rigtig god løsning. De typiske mål for en dobbeltseng er 180×200, så boxmadrassen på 160×200 er en mellemting mellem en ‘almindelig’ dobbeltseng og en trekvartseng på 140×200.

Når du vælger en boxmadras i 160×200 som dobbeltseng, kan du ofte stadig vælge to forskellige fastheder i hver side af madrassen. Du vil derfor stadig kunne få den støtte og komfort, som du og din krop har brug for. Vælger du en boxmadras i størrelse 160×200 til dig alene, får du en tilpas stor seng til at kunne brede dig i. Det kan især være en fordel, hvis du sover uroligt om natten, eller hvis sengen bruges til andre ting som fx lektier, arbejde, måltider eller andet.

Topmadras til boxmadras 160×200

En topmadras er nærmest uundværlig. Den er med til at beskytte din boxmadras, så den holder i mange år. En topmadras er billig at udskifte, så du ikke behøver at skifte hele din seng, når den er godt slidt. Boxmadrassen er den madras, der giver den overordnede komfort og støtte til din krop om natten, men topmadrassen er med til at gøre kvaliteten endnu bedre. Du kan finde topmadrasser i 160×200 i forskellige materialer, der har hver deres egenskab. I langt de fleste tilfælde er topmadrassen en del af boxmadrassen, når du køber denne som en seng. Som sagt så har en topmadras brug for at blive skiftet, når den er godt slidt, så du opretholder den gode kvalitet af din seng. Du kan derfor også bruge siden med topmadrasser, når du står overfor en udskiftning af denne.

Se et udvalg af forskellige topmadrasser her