Vinterdyner

Senest opdateret d.

Når de kolde måneder er på vej, temperaturen falder og vinteren nærmer sig, kan det være en fordel med en vinterdyne. Nogle har derfor 2 dyner, da de bruger en sommerdyne om sommeren og en helårsdyne eller vinterdyne resten af året. Da vi er meget forskellige i forhold til præferencer osv. er det meget individuelt, hvilken dyne der er bedst. Er du en person, der har tendens til at fryse om natten stort set hele året rundt, kan det være, at du kan nøjes med en enkelt dyne i form af en vinterdyne. Andre bruger en helårsdyne eller sommerdyne hele året rundt uden at tage højde for årstiderne. Hvilken dynetype der er den rigtige for dig, afhænger derfor af dine personlige præferencer.

Hvad er en vinterdyne?

En vinterdyne er en varm dyne, der kan være særlig anvendelig, når temperaturen falder. En vinterdyne kan også bruges hele året rundt, hvis du fryser meget om natten, og derfor har behov for en ekstra varm dyne.

Fordelen ved vinterdyner?

Der er flere søvneksperter, der mener, at den bedste temperatur at sove i er et sted mellem 16 og 18 grader. For nogle er disse temperaturer næsten for kølige og en vinterdyne kan derfor være at foretrække. For med en vinterdyne kan du holde varmen hele natten igennem og samtidig sove i et køligt soveværelse, der giver dig de bedste forudsætninger for en god nattesøvn.

Dundyne eller fiberdyne som vinterdyne?

Hvilken type vinterdyne der er den bedste afhænger af dine egne præferencer og behov. Vælger du en dundyne med moskusdun, får du en dyne i høj kvalitet med lette og luftige dun. Moskusdynen er god til at holde på varmen, men har samtidig den egenskab at kunne transportere fugt væk fra kroppen, så vi ikke vågner badet i sved. En moskusdyne som vinterdyne har derfor nogle positive egenskaber, når det kommer til at regulere temperaturen i løbet af natten og samtidig sørge for at holde dig varm.

Fiberdyner anses ofte som værende et billigt alternativ til dundyner. Dog kan du sagtens få fiberdyner som vinterdyne, hvor kvaliteten følger nogenlunde med. De gode fiberdyner er nemlig lavet med udgangspunkt i at efterligne dunens egenskaber. Fiberdyner kan derfor også være gode vinterdyner, da fibrene er behandlet, så de kan isolerer og holde dig varm i løbet af natten. En anden fordel ved fiberdynen som vinterdyne er, at de er lette at vaske og hurtigere at tørre end dundynerne. Det er derfor en optimal vinterdyne, hvis du ønsker at vaske din dyne lidt oftere. Dette kan være en fordel i forhold til allergi og i forhold til at bibeholde et hygiejnisk sovemiljø.