Elevationssenge

Senest opdateret d.

Guide til køb af elevationsseng

Er du på udkig efter en elevationsseng, men er i tvivl om, hvad du skal være opmærksom på? Så læs med her. Vi har lavet denne guide for at hjælpe dig med at vælge en elevationsseng, som opfylder dine behov og ønsker. Forhåbentlig vil du komme frem til den rette elevationsseng for dig og dermed få lettet din købsproces. I guiden vil vi tage fat i nogle af de vigtigste kriterier, når du kigger efter elevationsseng.

 • Dansk motor fra Linak
 • Elevationssengens madrasser og egenskaber
 • Komfortzoner
 • Forskellen mellem en elevationsseng og en boxelevationsseng
 • Fordele ved elevationssengen
 • Forskellige størrelser
 • Oversigt over online forhandlere

Hvad er en elevationsseng?

En elevationsseng er en seng, som kan hæve hovedenden og fodenden. Det er en seng med motor, som gør det muligt at få hævet sengens ender. Ofte styres denne motor af enten en fjernbetjening eller en app, som du kan installere på din telefon eller ipad. Elevationssengen er ret populær og med god grund. Det er en luksusseng, som gør din seng til meget mere end blot en seng. Med en elevationsseng er det muligt at få den helt rette position, både når du sover, læser, spiser i sengen eller ser en god film. Så er du på udkig efter en ny seng, som har en masse at tilbyde, så skal du helt sikkert kigge efter en elevationsseng.


Se 10 udvalgte elevationssenge her


Hvorfor elevationsseng?

Er du i tvivl om hvorvidt du skal købe en elevationsseng, så læs med her. Så hvorfor elevationsseng? For det første er en elevationsseng en god investering i din søvn. Elevationssengen kan med sin elevationsfunktion indstilles, så den passer til dig og dine personlige ønsker. På den måde får du en seng, der tilgodeser din krops præferencer, og på den måde kan elevationssengen være med til at forbedre og optimere din søvn. Derudover kan elevationssengens hæve- og sænkefunktion i både hoved- og fodende være med til at gøre dine aftener i sengen mere komfortable, såfremt du bruger din seng til at arbejde i, se tv, lave lektier, spise, læse mm. Hvorfor elevationsseng? Kort sagt fordi den kan indstilles efter dine specifikke behov for både søvn eller anden aktivitet i sengen.

Hvilke madrasser består en elevationsseng af?

En elevationsseng kan være opbygget på lidt forskellige måder, men som udgangspunkt har alle sengene en bund, som ofte er udstyret med en træramme, hvor trælamellerne ligger, og hvor motoren også sidder. Når du investerer i en elevationsseng, er det vigtigt, at du ikke går på kompromis med kvaliteten af motoren. De fleste danske forhandlere anvender de populære motorer af danske Linak.

Motor fra danske Linak

Linak laver yderst gode motorer, som er gennemtestet. Kvaliteten er i top, og du vil få en af de bedste motorer der findes, hvis du vælger en elevationsseng med en motor fra Linak. Motoren er ret afgørende i en elevationsseng, og derfor skal den have nogle gode egenskaber.

 • Behageligt lydniveau når sengen køres op eller ned.
 • Trådløs fjernbetjening så du ikke skal bøvle med en ledning.
 • Mulighed for at downloade en app, så du kan styre sengen fra din telefon eller ipad.

Elevationssengens springmadras

Bunden og motoren i din nye elevationsseng er ret vigtige for funktionen. Men det er især selve madrassen, som har den store betydning for din liggekomfort og søvnoplevelse. I de fleste elevationssenge er denne madras en springmadras. Da springmadrassen er det primære komfortlag, som skal give dig støtte om natten, er det vigtigt, at du vælger en springmadras, der passer til dine præferencer og behov. Når du vælger en springmadras til din elevationsseng, er det derfor en god idé at kigge på fjedresystemet og din vægt. Kigger du efter en elevationsseng til dig og din partner, er det meget sandsynligt, at I ikke har behov for den samme fasthed på madrassen. Dette er ikke noget problem, da I ved køb af en elevationsseng har mulighed for at vælge lige dén type madras, der passer til hver jeres behov.

Springmadrassens fjedresystem

Langt de fleste springmadrasser er med pocketfjedre eller multipocketfjedre, da det er nogle af de bedste på markedet. Det er samme type fjeder, den eneste forskel er, at der er flere multipocketfjedre pr. kvadratmeter. Dette betyder, at en madras med multipocketfjedre ofte vil have en mere fast hårdhed. Ens for dem begge er, at hver fjedre er i en pose, så de ikke er forbundet. De kan derfor arbejde uafhængigt af hinanden. Når du vælger en madras med denne type fjedring, vil du altså få en madras, hvor fjedrene arbejder individuelt, og hvor kun de fjedre der pålægges vægt vil reagere. Du vil derfor få den mest personlige støtte. Hvilken af de to typer fjedre du skal vælge, kommer hovedsageligt an på din vægt, som du kan læse herunder.

Vælg den rette fasthed på springmadrassen

Når du skal vælge fastheden på din madras, er det som udgangspunkt vigtigt at kigge på din kropsvægt. Fastheden hænger sammen med hvilken type affjedring, der er i madrassen. Der er en tommelfingerregel, som du kan følge, når du skal vælge fastheden ud fra din kropsvægt.

 • Vejer du under 75 kg – pocketfjedre i en medium hårdhed.
 • Vejer du mellem 75 kg og 95 kg – pocketfjedre med fast hårdhed.
 • Vejer du over 95 kg – multipocketfjedre i fast hårdhed.

Du kan vælge fastheden ud fra din kropsvægt, så du får den rette støtte, som din krop har brug for. Selvfølgelig kan du have nogle personlige præferencer, som gør, at du ønsker enten end fastere eller blødere madras end anbefalet. Det er som udgangspunkt bedst at følge ovenstående så vidt muligt, da det er vigtigt at din rygsøjle kommer til at ligge lige. Med madrasser er det sådan, at jo mere du vejer jo fastere skal din madras være. Du skal nemlig have den rette støtte, så du ikke synker for langt ned i madrassen.

Alternative fastheder til din vægt

Hvis du er i den vægtklasse, der hedder +95 kg, men ikke ønsker en alt for hård madras, kan du i stedet for ovenstående vælge en madras med pocketfjedre med fast hårdhed. Når du vælger en madras med pocketfjedre fremfor multipocketfjedre, vil der være færre fjedre i madrassen. Den vil dermed virke en anelse blødere til trods for, at de begge er med fast hårdhed. Du skal dog være opmærksom på, at du ikke får meget ud af en madras med multipocketfjedre, hvis ikke du vejer over 95 kg. Din vægt vil ikke være tung nok til at lægge tryk på madrassen, og du vil derfor ikke opnå særlig god støtte eller komfort. Vælg derfor omhyggeligt din fasthed og brug meget gerne ovenstående som guideline.

Elevationssengens topmadras

Topmadrassen er sammen med springmadrassen ret vigtig for din støtte og komfort. Det er derfor vigtigt, at du vælger den helt rette topmadras, så du får mest muligt ud af din nye elevationsseng. De to mest anvendte topmadrasser er en topmadras af latex og en med memory skum. Begge topmadrasser er gode madrasser, og hvilken en der passer bedst til dig afhænger af dine præferencer og behov. Så før du går i krig med at vælge enten en topmadras af latex eller med memory skum, kan det være en god idé at spørge dig selv om følgende først

 • Hvordan er min kropstemperatur om natten – har jeg det varmt?
 • Hvilken fasthed foretrækker jeg – blød eller mere hård/fast?

Med disse spørgsmål in mente, kan du nu se lidt nærmere på, hvad de to typer topmadrasser hver især kan tilbyde. Vi starter med at kigge på latex topmadrassen.

Latex topmadras

Denne type topmadras er særlig god til dig, der får det lidt varmt i løbet af natten. Latex topmadrassen har nemlig den egenskab, at den let kan ånde og dermed holde varmen og den medfølgende fugt væk fra kroppen. Du vil derfor opleve at have en mere ensartet temperatur i løbet af natten.

Liggekomforten er også helt i top med latex topmadrassen. Denne topmadras fordeler vægten jævnt på hele madrassen, så du ikke synker ned i den. Du vil opleve at madrassen “skubber igen”, der hvor du placerer din vægt. Du vil med latex topmadrassen få en god topmadras, som giver dig en god og behagelig støtte.

Latex topmadrassens egenskaber:

 • God ventilation og åndbarhed.
 • Optager ikke kropsvarmen – leder varme og fugt væk fra kroppen.
 • Høj bæreevne så du ikke synker ned i madrassen.
 • Elastisk egenskab som giver støtte og er trykaflastende.

Topmadras med memory skum

Topmadrassen med memory skum er særlig velegnet til dig, som godt kan lide en lidt blødere topmadras. Memory skum har den egenskab, at det former sig efter din kropsbygning ud fra din kropsvarme. Den er derfor også særlig god til dig, som kan have tendens til at fryse lidt om natten. En topmadras med memory skum vil ofte forme sig efter kroppens varmeste punkter, som er nakke, skuldre, hofte, lænd og ryg. Du får en topmadras, der giver dig god støtte, og som giver dig følelsen af at synke lidt ned i madrassen.

Memory skum topmadrassens egenskaber:

 • Tilpasser sig din krop og liggeposition.
 • Aflaster kroppens varmeste punkter.
 • Giver støtte hele natten og mindsker unødig bevægelse.

Topmadras til en dobbelt elevationsseng

Når du køber en elevationsseng, er det vigtigt, at du kigger på hvilken topmadras, der følger med. Ved nogle forhandlere kan du selv vælge, om det skal være to separate topmadrasser, eller om det skal være en stor topmadras med split. Fordelen ved en topmadras med split er, at I undgår den irriterende revne i midten. Topmadrassen har et snit i top og bund, som gør, at I kan hæve eller sænke hver jeres side af sengen uden, at den anden ved siden af bliver forstyrret eller for rykket i madrassen. Så hvis du og din partner kan blive enig om, hvilken type materiale af topmadras i foretrækker, anbefales det at købe en topmadras med split.


Se 10 udvalgte elevationssenge her


Komfort og komfortzoner

Komfortzoner er ret vigtige i en madras, da det er dem der afgør, hvilken støtte og komfort du får i løbet af natten. Men hvad er en komfortzone? Og hvor mange skal en madras helst have? Jo en komfortzone er et område af madrassen, som ikke har samme hårdhed eller fasthed som resten af madrassen. Det betyder, at madrassen reagerer forskelligt på det tryk, der pålægges alt efter hvilken komfortzone, der lægges vægt på. Langt de fleste madrasser har forskellige komfortzoner omkring de mest belastede områder af kroppen såsom skuldre, nakke, hofter, ryg og lænd. Disse komfortzoner har forskellige hårdheder, da dine skuldre eksempelvis ikke skal have den samme støtte, som din lænd. De fleste madrasser har helt op mod 5 eller 7 komfortzoner.

Hvilken type madras er bedst til elevationsseng?

Som oftest består en elevationsseng af en springmadras og en topmadras. Disse madrastyper er som sådan ikke anderledes end dem, der anvendes til fx en kontinentalseng. Det kan dog være en fordel, at madrasserne er særlig fleksible, så de kan forme sig efter at hoved- og fodende bliver hævet. Derudover kan du med fordel vælge en splittopmadras, der er samlet på midten, men som er delt i hoved- og fodende. På den måde kan du bruge elevationsfunktionen uden, det påvirker, hvordan topmadrassen ligger. Du vil få oplevelsen af en harmonisk seng, som du frit kan bruge uden at skulle tænke på revner i midten eller en forskudt topmadras, når hovedet bliver hævet.

Hvad er forskellen på en elevationsseng og en boxelevationsseng?

En elevationsseng og en boxelevationsseng er egentlig stort set den samme seng. Den primære forskel er selve madrassen. I en almindelig elevationsseng ligger madrassen eller madrasserne løst nede i en en træramme oven på lamellerne. På en boxelevationsseng ligger madrassen fast monteret i selve elevationsrammen og kan derfor ikke rykke sig. Boxelevationssenge er typisk en smule dyrere, og derudover er de også en del tungere. Boxelevationssengen er på grund af dens opbygning samlet, og du kan ikke tage madrasserne af ligesom med en almindelig elevationsseng. Du vil derfor få en meget tung seng, som du som ene mand ikke bare lige kan flytte rundt med.

Hvilke fordele er der ved at vælge en elevationsseng?

Det er et godt valg at købe en elevationsseng. Du får ofte meget for pengene, og så får du en seng der kan tilpasses til dig personligt. Du kan køre enderne på sengen op eller ned, så du ligger i den helt perfekte liggeposition. Døjer du med skader eller andre skavanker, kan det også være en fordel med en elevationsseng. Du kan få nemmere ved at komme i og ud af sengen, og du vil kunne hæve de ømme ben eller skåne ryggen. Køber dig og din partner en dobbeltseng med elevation, kan i hver især indstille sengen efter eget behov. På denne måde er der ingen af jer, som skal gå på kompromis med liggepositionen. En elevationsseng er en luksusseng, der giver dig mulighed for at bruge din seng til meget mere end bare at sove i. Elevationsfunktionen giver dig mulighed for at sidde eller ligge i mange forskellige positioner. Det bliver derfor nemmere både at sidde og læse, spise, se tv eller arbejde på computeren i sengen. Vi bruger i forvejen rigtig mange timer i sengen i forbindelse med søvn, men mange bruger også deres seng til at slappe af i. Derfor er en elevationsseng et rigtig godt valg. Du får en luksuriøs seng, som du helt sikkert kan i en farve eller med et look, som passer ind til dit soveværelse.

 • Mulighed for at hæve eller sænke enderne, så du får en seng, der tilpasses dine personlige behov.
 • Med de rette madrasser i elevationssengen får du den rette støtte og en komfortabel nattesøvn.
 • Mulighed for at sidde behageligt i sengen, hvis du skal læse, se tv, arbejde på computeren eller spise i sengen.
 • Nem betjening af sengens motor med fjernbetjening eller app.
 • Kan afhjælpe eventuelle skader eller skavanker.
 • Giver en ekstra luksus til soveværelset.

Hvilken elevationsseng er bedst?

Den bedste elevationsseng er den, der lever op til dine ønsker, præferencer og behov. Derudover kan det være en fordel at sikre sig, at det er en seng med en motor der er slidstærk og lavt lydniveau. Bedrenætter.dk har et stort udvalg af kvalitetsfulde elevationssenge i forskellige størrelser og prisklasser. De er erfarne og deres senge er meget populære. Der er garanti på både rammebrud, fjedrebrud og motor. Du får altså en hvis sikkerhed, der samtidig viser, at kvaliteten er i top.

Hvilken elevationsseng skal jeg vælge?

Er du i tvivl om, hvilken elevationsseng du skal vælge, så er du ikke den eneste. Der findes nemlig mange forskellige modeller af elevationssenge, og det kan derfor være svært at vide, hvilken elevationsseng der skal vælges. Det allervigtigste er selvfølgelig at vælge den elevationsseng, der på bedst mulig vis tilgodeser dine behov og ønsker. Det er derfor en god idé at tænke over, hvilke ønsker man har til sin seng. På den måde kan du sikre dig, at du vælger den elevationsseng, der bl.a. har en madras, der passer til din krop. Derudover kan du undersøge, hvilken motor der anvendes i sengen, for at sikre dig, at motoren er god. Du kan også med fordel tjekke op på motorens lydniveau, trådløs fjernbetjening eller måske endda om der er mulighed for at anvende en app på telefonen. Udover at madrassen skal have den fasthed, du foretrækker, kan du også kigge på, hvilket materiale topmadrassen er lavet af. Topmadrassen er det øverste lag og derfor den del af sengen, som din krop er i direkte kontakt med. En materialetype som latex er meget populær, da det er yderst åndbart og sikrer derfor et tørt og friskt sovemiljø, som langt de fleste foretrækker.

Hvilken størrelse skal jeg vælge på min elevationsseng?

Ligesom med alle andre senge kan elevationssengen også købes i forskellige størrelser. Nogle af os bevæger os en del om natten, og selv om du ikke tror, at du hører til den flok, kan det alligevel være en god idé med en seng, hvor du har god plads. Det er i hvert fald ikke rart at sove i en seng, som er alt for lille.

Elevationsseng i flere størrelser

Er du på udkig efter en elevationsseng til dig og din partner er den mest anvendte størrelse 180×200. I kan også vælge den lidt mindre model 160×200. Elevationssengen fås endda også med ekstra længde, så størrelsen bliver 180×210. Nogle forhandlere har endda også en ekstra stor elevationsseng, som måler 210×200 eller 210×210. Denne størrelse hører under kategorien king size. Er i to der skal dele en elevationsseng, anbefales det ikke, at købe en der er mindre end minimum 180×200. Vi har alle behov for at kunne bevæge os om natten for at få en god nattesøvn. Det vil derfor være dumt at gå på kompromis med størrelsen. Har du ikke plads til denne størrelse kan en mulighed være at købe en i størrelsen 160×200.

Elevationssengen kan også fås i størrelsen 140×200, som ofte er målet på en almindelig trekvartseng. Denne størrelse er perfekt til dig, som sover alene, og som gerne vil have lidt mere plads end en enkeltmandsseng. En enkeltmandsseng måler typisk 80×200 eller 90×200 og kan også fås som elevationsseng. Skal du bruge sengen til at læse i, se film, arbejde på computeren eller måske endda spise i, så kan det være rart med lidt ekstra plads, og der er størrelsen 140×200 perfekt. Med denne størrelse er der også plads til en ekstra i sengen, så du kan sagtens have overnattende gæster uden, at det bliver for trangt med pladsen.

Elevationsseng online

Du tænker måske, at det er lidt risikabelt at købe din elevationsseng online. Men det er det som end ikke. De fleste kommer faktisk til at vælge en alt for blød madras, når de er nede i en fysisk butik for at afprøve. Det skyldes at vi nede i butikken ofte kun ligger i sengen nogle få minutter. Når vi ligger der, så føles den bløde madras jo meget dejlig og behagelig. Vi bliver derfor ofte lokket af den bløde madras, og glemmer at tænke på, hvad vores krop egentlig har brug for af støtte i løbet af natten. Langt de fleste forhandlere tilbyder en prøveperiode på sengen. Du vil derfor kunne få lov til at prøve at sove i sengen flere nætter, så du kan afgøre, om sengen giver dig den støtte og komfort, som du har brug for, for at få en god nattesøvn. Følger du forhandlernes anvisninger og gode beskrivelser ved produkterne, kan du sagtens købe den perfekte elevationsseng online. De fleste forhandlere er også meget behjælpelige på deres online chat eller over telefonen.


Se 10 udvalgte elevationssenge her


Elevationsseng på tilbud

Du kan finde elevationssenge i mange forskellige prisklasser. Elevationssengen er som udgangspunkt end smule dyrere end andre senge, men mange forhandlere har også ofte tilbud på elevationssenge. Det er sådan med senge ligesom så meget andet, at kvaliteten ofte følger med prisen. Vær opmærksom på, at de helt billige senge ofte kan være udstyret med en madras af dårlig kvalitet. Læs derfor godt på produktet så du får en god madras med god affjedring, god polstring og selvfølgelig en god motor. Sørg også for at der er garanti på sengen og måske endda en prøveperiode. På denne måde sikre du dig, at du ikke ender med en madras, der ikke matcher dine behov.

Det bedste er altid at vælge en seng, der opfylder dine behov og ikke blot vælge den billigste løsning. Du kan sagtens finde en rigtig god elevationsseng på tilbud, så længe du læser godt på produktbeskrivelsen og eventuelt kigger på normalprisen. Gå aldrig på kompromis med dine behov, når det gælder din nattesøvn. Hold øje med de forskellige forhandlere, så kan du med garanti finde den helt rette seng for dig, og måske endda på tilbud.

Forhandlere af elevationssenge

Der findes flere gode sengeforhandlere, som sælger elevationssenge. Læs om deres prøveperiode, leveringsmuligheder mm. og køb din elevationsseng ved dem, som du føler dig mest tryg ved. Her ses nogle af de forhandlere, som sælger elevationssenge online.