Elevationsseng 90×210

Senest opdateret d.

Med en elevationsseng 90×210 får du en luksus enkeltmandsseng. Du får både 10 cm mere i bredden og længden, som giver ekstra mulighed for, at du frit kan vende og dreje dig i løbet af natten. Derudover bidrager elevationsfunktionen selvfølgelig også til en luksusoplevelse, da du frit kan indstille sengen, som du ønsker. Det kan være særlig rart, hvis du har nogle udfordringer, der kræver, at hoved- eller fodende kan eleveres. Mange bruger efterhånden også sengen til både at læse i, se film, lave lektier, arbejde, spise mm. Derfor kan det også være en fordel med en elevationsseng, så du kan få den bedste sidde- og liggeposition.

Hvordan vælger jeg den rette elevationsseng 90×210

Når du er på udkig efter en elevationsseng 90×210 er der flere ting, du kan have med i dine overvejelser. Det vigtigste er dog, at din seng opfylder dine behov, så du får de bedste forudsætninger for en god nattesøvn. Din søvnkvalitet er nemlig ret vigtig for dit generelle velbefindende. Som du kan se her på siden, findes der et hav af elevationssenge i 90×210. Det er klart at selve udseendet er det første, der fanger opmærksomheden. Du har formentlig også et ønske om, at din seng skal se præsentabel ud og passe ind i din indretning. Det vigtigste er selvfølgelig stadig kvaliteten og de egenskaber, der følger med. Du kan klikke ind på de enkelte modeller og læse nærmere.

Madrassens fasthed

Madrassen er den del af sengen, der bidrager til komfort og sørger for, at du får den rette støtte. Det er derfor også vigtigt, at du vælger den rette fasthed. Din primære liggeposition og andre personlige præferencer kan have indflydelse på, hvilken fasthed, der passer bedst til dig, men der er en generel anbefaling, som du med fordel kan følge. Denne anbefaling tager udgangspunkt i din kropsvægt, da det er denne, der har størst betydning i denne sammenhæng.

  • Kropsvægt under 75 kg – medium fasthed
  • Kropsvægt mellem 75 kg og 95 kg – fast fasthed
  • Kropsvægt over 95 kg – ekstra fast fasthed

Motor

Når du køber en elevationsseng 90×210 har elevationsdelen selvfølgelig også en vigtig betydning. For at denne del kan fungere optimalt, skal der en god motor til. Motoren skal gerne være kraftfuld og solid, så den kan holde i mange år og hæve og sænke hoved- og fodende uden problemer. Derudover sættes der ofte pris på en lydsvag motor, der ikke generer for meget, når den anvendes. Langt de fleste forhandlere har en garanti på deres motor, som også er din garanti for at få en motor af en vis kvalitet.

Topmadras

Det øverste lag af elevationssengen består af en topmadras. Topmadrassen er med til at give dig den sidste del af komforten og den understøtter madrassens egenskaber og komfort. Topmadrasser fås i forskellige materialer, som har hver deres egenskaber og kvaliteter. Du kan læse nærmere om de forskellige modellers topmadrasser ved at klikke ind på den elevationsseng 90×210, som du ønsker at vide mere om. Topmadrassen er med til at forlænge din sengs levetid, da den beskytter selve madrassen for slid og snavs. Det er nemlig lettere både at vaske og lufte topmadrassen, så du på den måde kan sikre dig et sundt og friskt sovemiljø. Derudover er topmadrassen markant billigere at udskifte end hele sengen.