Elevationsseng 90×200

Senest opdateret d.

Vores seng er med til at give de bedste forudsætninger for en god nattesøvn, som jo er ret vigtig for vores generelle velbefindende. Med en elevationsseng 90×200 får du optimale forhold og din søvnkvalitet får de bedste forudsætninger. Elevationssengen kan nemlig både hæve og sænke hoved- og fodende, hvilket gør det muligt at indstille sengen efter dine behov og ønsker. Her på siden har vi samlet nogle forskellige modeller, som du kan bruge til inspiration.

Udvid din enkeltmandsseng

Med en elevationsseng 90×200 får du en enkeltmandsseng med lidt ekstra bredde. En typisk enkeltmandsseng måler 80×200, så her får du 10 cm mere at brede dig på. Sover du alene er en elevationsseng på 90×200 et godt valg. Du får en seng, der ikke fylder for meget, men hvor der alligevel er plads til, at du kan vende og dreje dig i løbet af natten. Det er også en størrelse seng, der ofte bruges på gæsteværelset, så hvis du vil opgradere gæstesengen til en luksusudgave er elevationssengen 90×200 helt sikkert det rette valg.

Fordele ved en elevationsseng 90×200

Den største for ved elevationssengen 90×200 er dens elevationsfunktion. Du får mulighed for at indstille sengen efter dine behov. Skulle du have nogle skavanker, kan det være en fordel med en elevationsseng, hvor du kan hæve både hoved- og fodende. På den måde kan du få den sidde- eller liggeposition din krop har behov for. Bruger du sengen til andet end at sove i så som at læse, se serier, spise eller lignende kan det også være ekstra komfortabelt med denne elevationsfunktion. Med en elevationsseng 90×200 får du en perfekt størrelse seng, når du sover alene. Derudover får du en følelse af luksus, når du ligger i sengen og med et enkelt tryk på en knap kan hæve og sænke hoved- og fodende. Du får derfor en seng, der både giver gode forudsætninger til nattesøvnen og som bidrager til luksus i soveværelset.

Solid motor

En af elevationssengens vigtigste elementer er selve motoren. Motoren skal både være kraftfuld og solid, men den må også meget gerne være støjsvag. Den mest anvendte måde at styre motoren på er ved at anvende en fjernbetjening. Det er dog i dag muligt at finde elevationssenge, hvor det er muligt at koble motoren på en app, så du kan styre den via telefonen. På langt de fleste elevationssenge er der garanti på motoren, så du på den måde er sikret en vis kvalitet. Du kan klikke ind på de enkelte elevationssenge her på siden og læse mere om den pågældende sengs motor.

Vælg den rette fasthed på madrassen

De bedste forudsætninger for en god nattesøvn opnås med en seng, der opfylder dine behov. For at få den rette støtte og komfort er det vigtigt, at din madras har den rette fasthed. Den mest afgørende faktor i forhold til at vælge den rette fasthed er din kropsvægt. Nedenfor ses en overordnet anbefaling, du med fordel kan følge.

  • Vejer du under 75 kg – medium fasthed
  • Vejer du mellem 75 kg og 95 kg – fast fasthed
  • Vejer du over 95 kg – ekstra fast fasthed