Elevationsseng 180×200

Senest opdateret d.

Er du på udkig efter en ny seng? Så er elevationssengen måske en mulighed for dig. Elevationssengen er lidt af en luksusseng, da den bl.a. kan indstilles efter behov. En elevationsseng på 180×200 er den perfekte dobbeltseng. Der vil være dejligt med plads at boltre sig på. Derudover er det muligt at gøre brug af elevationsfunktionen i hver side af sengen, så du og din partner ikke skal gå på kompromis med indstillingen af sengen. Elevationssengen 180×200 er en seng, der med sine gode kvaliteter og optimale opbygning vil kunne bidrage til din søvnkvalitet.

Vi bruger mange timer i vores seng, hvorfor vi også har nogle behov og ønsker til den seng, vi vælger. Der skal være den rette komfort og støtte, så vores krop får de bedste forudsætninger i løbet af natten. Når du vælger en elevationsseng 180×200 får du også en seng, der kan indstilles præcis, som du ønsker. Det kan være særlig anvendeligt, hvis du fx har nogle skavanker, der kræver, at benene bliver hævet om natten, eller at hovedet skal eleveres. Derudover bruger mange også sengen til at læse, se serier, spise måltider mm. I disse situationer kan det være optimalt at have mulighed for, at indstille sengen, så man sidder komfortabelt. På den måde tilgodeser du igen din krops behov for støtte og komfort.

Forskellige fastheder

Med en elevationsseng i 180×200 får du en dejlig stor dobbeltseng, hvor begge parter vil kunne få opfyldt deres individuelle behov. Der er nogle generelle behov, der skal opfyldes for at forudsætningerne for din søvnkvalitet er optimal. En elevationsseng på 180×200 består typisk af en todelt madras, der bl.a. gør det muligt for dig og din partner at vælge hver jeres fasthed på madrassen. Hvilken fasthed I hver især skal vælge afhænger bl.a. af jeres kropsvægt. For at få den bedst mulige støtte kan I med fordel anvende nedenstående anbefaling. Det er klart, at I også skal indtænke jeres egne personlige referencer og eventuelle liggeposition.

  • Vejer du under 75 kg – Medium fasthed
  • Vejer du mellem 75 kg og 95 kg – Fast fasthed
  • Vejer du over 95 kg – Ekstra fast fasthed

Topmadras til elevationssenge på 180×200

Når du køber en elevationsseng på 180×200 følger der selvfølgelig også en topmadras med. Topmadrassen er med til at give dig den sidste komfort, der bidrager til din søvnkvalitet. Det er derfor ikke helt ligemeget, hvilken topmadras det er. For det første findes der topmadrasser af forskelligt materiale med forskellige egenskaber. Er du typen, der får det varmt i løbet af natten? Eller er du mere kuldskær og behøver noget, der kan holde på varmen? Nogle af de mest anvendte materialer er bl.a. latex og memory skum. De har hver især nogle gode egenskaber, der kan være med til at give dig og din krop den sidste del af søvnoplevelsen.

Når du køber en elevationsseng på 180×200 kan du også ofte vælge om topmadrassen skal være med split eller ej. Vælger du uden split, vil det ikke være muligt at hæve og sænke hverken fod- eller hovedende uden, at din partner skal gøre det samme. Det er derfor mest optimalt at vælge en topmadras med split, såfremt du og din partner har behov for at bruge elevationsfunktion uafhængigt af hinanden.

Se alt om topmadrasser her

Fordele ved en dobbelt elevationsseng

Ved at vælge en elevationsseng 180×200 får du en dejlig rummelig dobbeltseng med mulighed for at indstille hoved- og fodende efter dine behov. Det giver en hvis følelse af luksus, når man kan trykke på en knap, der enten elevere hoved- eller fodende. Det kan være særlig nyttig for dig, der godt kan lide at læse i sengen, se serie eller arbejde på computeren. Er du nybagt mor kan det også være en ekstra luksus at kunne elevere hovedet ved amning eller flaskegivning.

Med en elevationsseng på 180×200 får du således en dobbeltseng til dig og din partner, hvor jeres individuelle behov kan opfyldes. Der er altså ingen grund til at gå på kompromis, da i både kan vælge individuel fasthed på madrassen og få en topmadras, der gør det muligt at i hver især kan indstille sengen, som I ønsker. En perfekt dobbeltseng der giver en følelse af luksus. Derudover er elevationssengen 180×200 også optimal for dig/jer, der oplever skavanker og enten har brug for at sove med hoved- eller fodende eleveret.