Rullemadras

Senest opdateret d.

Hvad er en rullemadras?

En rullemadras er en tynd madras, som du med fordel kan bruge oven på din madras eller topmadras. Rullemadrassen er en god investering, da den vil beskytte din madras eller topmadras for slitage og dermed forlænge madrassens levetid. Rullemadrassen lægges oven på madrassen eller topmdrassen. Den fastgøres som oftest ved hjælp af elastikker, der sættes i hjørnerne af madrassen.

En rullemadras er som sagt en tynd madras, vis vigtigste opgave er at beskytte de andre madrasser for slid. En rullemadras har derfor ikke mulighed for at justere sig efter din kropsposition. Den har ingen indvirkning på din liggekomfort, som eksempelvis en topmadras, boxmadras, eller springmadras. Rullemadrassen er dog så tynd, at du selvfølgelig stadig vil få glæde af den gode liggekomfort, som din madras eller topmadras giver.

Rullemadras og materiale

Rullemadrasser findes i flere forskellige materialer, men størstedelen er lavet af bomuld eller har et betræk, som er lavet af bomuld. Grunden til at en rullemadras i bomuld er et godt valg er, at bomuld er særlig velegnet til at absorbere og transportere fugten væk fra kroppen om natten. En rullemadras med bomuldsbetræk kan dermed forbedre din søvnkvalitet og sørge for, at du ikke vågner op badet i sved. Soveklimaet og hygiejnen vil derfor også forbedres med en rullemadras.

Hvordan gør man rullemadrassen ren?

De fleste rullemadrasser er nemme at rengøre, da de blot kan komme en tur i vaskemaskinen. Vasker du din rullemadras ved minimum 60 grader, sikrer du dig, at eventuelle støvmider og bakterier dør. Følg dog altid anvisningen på selve rullemadrassen. Der kan være forskellige anvisninger alt efter, hvilket materiale den er lavet af. Ved at holde din rullemadras ren og frisk vil du opleve et bedre soveklima og et generelt bedre indeklima i dit soveværelse.

Når vi sover arbejder kroppen stadig, og den vil derfor afgive fugt og sved. Har du en rullemadras vil denne absorbere fugten og dermed beskytte madrassen neden under for både fugt og skjolder. Rullemadrassen er nem at rengøre og bør vaskes flere gange om året. Det kan også være en god idé at hænge den ud til luftning, så den forbliver frisk og bidrager til et behageligt sovemiljø.

Rullemadras til en dobbelt elevationsseng

Leder du efter en rullemadras til din dobbelt elevationsseng, kan det være en god idé at overveje, om det skal være en rullemadras med split. En dobbelt elevationsseng kan hæve hovedenden og fodenden. Hvis ikke du og din partner vil generes, når den anden vælger at køre en af enderne op eller ned, kan det være oplagt at kigge på en rullemadras med split. De fleste forhandlere som sælger rullemadrasser sælger både rullemadrasser med U-split og H-split. U-split betyder at rullemadrassen er delt i to på den øverste del af madrassen. På denne måde kan hovedenden køres op og ned, uden at partnerens del af madrassen kører med. Denne rullemadras kan derfor være rigtig god, hvis I ofte kører hovedenden op og ned. Rullemadrassen med H-split betyder, at rullemadrassen er splittet i både hovedende og fodende. Rullemadrassen hænger derfor kun sammen på midten, og I vil kunne køre både hovedende og fodende op og ned uden at forstyrre og genere partneren ved siden af.

Fordele ved en rullemadras

Der er mange fordele ved at anvende en rullemadras. Mange tror, at det er nok blot med en topmadras, men med en rullemadras beskyttes både madras og topmadras mod slid. Rullemadrassen er lettere at gøre ren, og dermed bliver det også lettere at holde klimaet i din seng ren og frisk. Da rullemadrassen absorberer den fugt, du afgiver om natten, vil din madras blive beskyttet, og levetiden vil blive forlænget. Derudover er rullemadrassen også markant billigere at udskifte end selve madrassen eller topmadrassen. Det kan altså være værd at investere i en rullemadras, så du kan forlænge levetiden på din seng og samtidig opretholde et sundt og rent soveklima, som også forbedrer søvnkvaliteten.

  • Kan vaskes i vaskemaskinen
  • Billig og effektiv måde at forlænge levetiden på din seng og/eller madras
  • Billigere at udskifte
  • Beskytter din seng og/eller madras for slitage
  • Nem at rengøre – giver et bedre soveklima
  • Giver sengen god hygiejne

Køb din rullemadras online

Du kan uden problemer købe din nye rullemadras online. Forhandlerne er ret gode til at lave beskrivelser til deres produkter. Du kan derfor ofte læse dig til de informationer, du skal bruge for at gøre et godt køb. Derudover har mange online forhandlere chat på deres side, så du kan få den hjælp du behøver, mens du er online. De sidder også altid klar til at hjælpe over telefonen, hvis du har brug for at snakke med en medarbejder.

Online forhandlere af rullemadrasser

Der findes en del online forhandlere, som sælger rullemadrasser. Langt de fleste sengeforhandlere sælger mange forskellige madrastyper, senge og generelt tilbehør til soveværelset. Her kan du se et lille udpluk af online forhandlere af rullemadrasser.